HP, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile yine bu ölçekteki veri merkezlerinin işletim performansını artırmak için bir dizi hizmet vermeye başladı.

Bu yeni ve gelişmiş veri merkezi hizmetleri platform standartlaştırma, sanallaştırma ve farklı ürünlerden oluşan birleşik veri merkezlerinin kapasitesini artırma, enerji tüketimini azaltma ve sistem basitleştirmeyi kapsıyor (Cloud Computing Tehlikeli mi?).

HP aynı zamanda işletmelere ve perakende satış kanallarına yardımcı olan esnek tedarik seçenekleri, yeni teknolojilerin özel ihtiyaçlara göre entegre edilmesi, işletimi kolaylaştırma gibi hizmetler de sunuyor.

 


HP, güvenilir ve gelişmiş hizmetleri doğrudan kendi sağladığı gibi, dolaylı olarak perakendeciler kanalı üzerinden de sağlıyor.

 

HP’nin 200 metrekareden başlayarak veri merkezlerinde kullanılmak üzere tasarlanan değerlendirme hizmetleri, maliyetleri düşürerek kullanım alanını ve bilgisayar kapasitesini artıran optimizasyon seçeneklerini belirlemekte kullanıyor.

  • Sınırlı Mekanlarda Temel Kapasite Analizi, yöneticilerin işletmenin kaynaklarını daha verimli bir şekilde dağıtabilmesi için sayısal kapasite ve kullanılabilirlik bilgileri sağlıyor.
  • Sınırlı Mekânlarda Altyapı Durum ve Kapasite Analizi veri merkezi altyapısı ve tesislerdeki sistemlerin değerlendirilmesi ve ardından da iyileştirilmesini sağlıyor.
  • Sınırlı Mekânlarda Enerji Verimliliği Analizi temel enerji verimliliğini hesaplıyor, mekanik sistemlerle elektrik sistemleri ve operasyon alanındaki sorunları mali ve çevresel etkilerine göre karşılaştırarak bir eylem planı sunuyor.

Tasarlanan veri merkezlerinin kurulumu ve kullanımında ise paylaşımlı sanallaştırma teknolojisi hizmetlerinin hızla ve yüksek performansla sağlanması, ayrıca kullanıcıların bu hizmetlerden haftada 7 gün, günde 24 saat yararlanabilmesi gerekiyor.

HP, bu bağlamda, işletmelerin destek hizmetlerini daha iyi kontrol edebilmesi ve şeffaflaştırabilmesine yönelik hizmetler sağlıyor (Cisco’dan İnanılmaz Kapasite).

:: Sanallaştırma konusunda bilgi sahibi misiniz? Sunucu sistemlerde sanallaştırmayı tavsiye ediyor musunuz?