Bilim insanları 8,8 milyar ışıkyılı uzaktaki sinyaller ile erken evren hakkında bir dizi sırrı açığa çıkarabileceklerini düşünüyor.
Uzayda teleskoplar aracılığı ile çekilen kara delik görüntüleri her zaman dikkat çekici olmuştur. Peki ya kara delikten yayılan dalgalar?
Yaklaşık 92 milyar ışık yılı genişliğinde olduğu tahmin edilen evren, genişlemeye devam ediyor. Peki bu nasıl ölçülüyor?
Gökbilimciler, en merak edilen soruların cevabını yanıtladı. Şimdiye kadarki en ayrıntılı ilk galaksi simülasyonunu oluşturdular.
Yeni bir teoriye bakılırsa, evren ve fizik yasaları ile ilgili tüm bildiklerimiz değişebilir. Peki ama evren yapay zekaya mı sahip?
Gökbilimciler, bugüne kadar keşfedilen en genç gezegenlerden birini tespit etti ve doğrudan izleme şansı yakaladı. İşte detaylar…
Bilim insanları 3.000 TB boyutunda bir sanal evren yarattı. Uchuu adını verdikleri bu evrenin ham verilerini dilerseniz erişebilirsiniz.
Marvel ve DC yıllardır büyük bir rekabet içinde. Peki çizgi roman piyasasının öncülerinden hangisi daha iyi bir sinema evreni kurdu?
NANOGrav Araştırma Ekibi, kozmosun anlaşılmasına yardımcı olması amacıyla, yerçekimi dalgası keşfi yapıyor. En az üç yıldır 45’ten fazla pulsar incelediler.
Ardı arkası kesilmeyen felaketlere sahne olan 2020, diğer yıllara oranla daha kısa sürdü. Dünyanın ekseni etrafında dönme hızının artışı, bilim insanlarını şaşırtmıyor.
Bilim insanları tarafından merak edilen ve uzun yıllardır cevap aranan Büyük Patlama yani Big Bang teorisi ile ilgili NASA tarafından yürütülen SPHEREx görevinde yeni bir aşamaya gelindi.
Işık hızı hakkında neler biliyorsunuz? Einstein’ın özel görelilik kuramı sayesinde siz de bu konu hakkında bilgi edinmeye hazır mısınız?