NASA sonunda inadından vazgeçti. New Horizons misyonuyla Güneş Sistemi’nin uzak diyarı Kuiper Kuşağı’nı keşfe devam edecek.
Dünya’dan kilometrelerce uzaklıkta gerçekleşen bir Güneş patlaması bizlere radyasyon tehlikesi olarak geri dönüyor! İşte detaylar…
Dünya’dan yaklaşık 100 ışıkyılı uzaklıkta bulunan bu gezegen çifti, Speculoos-2 adında bir yıldızın yörüngesinde bulunuyor.
Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, yeni bir Güneş fırtınası uyarısı yaptı. Aynı zamanda uzmanlar fırtına için tarih verdi.
Bilim insanları, yeni bir kara delik keşfetti. Ayrıca bilim insanları, kara delik keşfinin şimdiye kadarki en büyük delik olduğunu belirtti.
Inverse raporlarına göre gökbilimciler “Farfarout” adını verdikleri nesnenin, gezegenin şu anda bilinen en uzak Güneş Sistemi nesnesi olduğunu doğruladı.
Güneş sistemi, gezegenlerin aynı hizaya gelmesi olayını yaşadı. Dünyanın belli noktalarından izlenebilen olayı bir sonraki gerçekleşme tarihi epey sonra.
Dünyaya doğru gittikçe yaklaşan 1998 OR2 asteroitine ait yeni görüntüler yayınlandı. PHO sınıfındaki asteroit, Dünya’nın yakınından geçecek.
Gündemimiz salgınken bilim insanları uzay araştırmalarına devam ediyor. Güneş Sistemi Corona yapısı ortaya çıktı ve heyecanlandırdı.
En uzak gök cismi Arrokoth, gezegenlerin oluşumuyla ilgili yaygın görüşü değiştiren yeni bulgular sağladı. Böylece gezegen oluşum sürecinin hızlı olduğu yönündeki teoriler tersine çevrildi.
Samanyolu’nun Orion Kolu içerisinde bulunan Güneş Sistemi’miz aslında düşüldüğünden çok daha büyük bir tehdit ile karşı karşıya. Peki, bu tehdit nereden ve ne zaman geliyor?
Gökbilimciler, Güneş Sistemi dışında dev manyetik bir alan keşfettiler. Devasa boyutta olan mayetik alan bilim insanlarını heyacanlandırıyor.