Uzay sonsuz bir boşluk ve biz sadece küçük bir kısmına hakimiz. Özellikle kendi galaksimiz dışındaki gök cisimleri bizim için büyük bir bilinmez. Bu bilinmezleri araştırmaya devam ederken bir yandan da dünyamıza alternatif olabilecek gezegen arayışımız da devam ediyor.
Yaşanabilir olduğu düşünülen iki gezegen için araştırmalar başladı
Bu tür araştırmalara devam eden NASA, galaksimiz dışındaki gezegenleri araştırmak için de bir bölüm kurmuş durumda. NASA’nın ötegezegen bölümü, dünyamıza benzeyen başka gezegenler için çalışmalarını sürdürüyor. Konu hakkında araştırma yapan profesör Amary Triaud, uluslararası gökbilimcilerden oluşan bir ekiple birlikte, ılıman iklime sahip iki gezegen tespit edildiğini açıkladı.
51. Bölge’deki gizemli uçak uzaydan görüntülendi!
51. Bölge yeni bir uçak tasarımına ev sahipliği mi yapıyor? Ortaya çıkan son uydu görüntüleri ABD çalışmalarına ışık tutuyor olabilir.Dünya’dan yaklaşık 100 ışıkyılı uzaklıkta bulunan bu gezegen çifti, Speculoos-2 adında bir yıldızın yörüngesinde bulunuyor. Bu yıldız ise ismini Search for Habitable Planets Eclipsing Ultra-cool Stars isimli teleskoptan alıyor. Bu teleskop uzakta yer alan yıldızlarda yaşanabilir bölgeleri aramak için kullanılıyor.
Araştırmacılar keşfedilen gezegenlerden bir tanesinini daha önce NASA’nın Transiting Exoplanet Survey Uydusu tarafından yakalandığını belirtiyor. Ancak bilim insanları bu gök cisminin bir gezegen olduğuna kanaat getirmeleri için Speculoos’un devreye girmesi gerekti.
Yapılan bazı analizlerin ardından araştırmacılar LP 890-9b adlı dünyanın Dünya’dan yaklaşık yüzde 30 daha büyük olduğunu ve her 2,7 günde bir yıldızının etrafında yörüngesini tamamladığını belirledi. Gezegenin oldukça hızlı olduğunu söylemekte yarar var.
LP 890-9c adlı diğer gezegen ise biraz daha gizemli. Daha önce bilinmeyen bu gezegen bazı testler ve veri takibinden sonra Dünya’dan yaklaşık yüzde 40 daha büyük olduğu belirlendi. LP 890-9c ise yörünge periyodunu yaklaşık 8,5 günlük bir süreçte tamamlıyor.
Araştırmalar derinleştirilecek
Araştırmacılar iki gezegenin de yaşanabilir olduğunu düşünüyor. Gezegenlerin etrafında döndükleri yıldızın ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğunu belirten araştırmacılar, bu durumun en büyük yaşam kaynağı olan su bulundurma için oldukça önemli olduğunu ifade ediyor.
NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu yaşanan gelişmelerin ardından gözünü bu iki gezegene çevirecek gibi görünüyor. Şimdiye kadar üretilen en güçlü teleskop şimdiye kadar en çok merak edilen sorunun yanıtını arayacak. Evrende yalnız mıyız?
Araştırmacılar yeni gezegenler hakkında çalışmalarına devam ederken, daha detaylı bilgiler Astronomy & Astrophysics dergisinin gelecek sayısında yayınlanacak. Peki siz yaşanabilir gezegenler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Ulaşılabilitesi yok. Işık hızında gitsen bile 100 yıl sürüyor. Işık hızında giden bir insana ne olacağı da ayrı bir konu.
bunun için moleküler transformasyon peşinde koşuluyor. Mümkünmü kesinlik ile mümkün sadece nasıl olduğunu bilmiyoruz.
Ulaşılabilitesi..fransadan mı geliyoruz
ışık yılı hızı meselesi yakında tarihe karışacak yeni teknoloji ler bunu gösteriyor
Işık hızında giderken zaman minimuma iniyor. Yani dünyada 100 sene geçse sen oraya vardığında sadece yaklaşık 2 sene yaşlanıyorsun
Portal açmak lazım hocam
ölmeden önce gidip görebilsek
fazla sartlandirma kendini. olmadi öldükten sonra gider görürsün.
Gezegen ne sıcak ne sogukmus böylelikle şu olabileceği değerlendirilmiş vay anasını ne büyük keşif
İnsanoğlu boş işlerle uğraşmak dendi mi en önden gider, yav arkadaş açık bu gezegenleri alemleri yaratan ne diyor, derdimiz neymiş, neden bu aleme gelmişiz sorularına cevap ara yok, ustayla ilgilenmiyor da ustanın yaptıkları ile uğraşıyor. Boş işler bunlar var mı bir hayır yaptığınız ve milyonlarca dolar harcadığınız şu işlerde, daha demiyor o gezegenin atmosferi var mı demiyor, sayısı bilinmedik gezegen Galaxy yıldız var ama dünya gibisi yok, insanlığın yaşayabileceği bir tane daha dünya yok, o zaman şu gezegende güzelce yaşayalım, şu gezegeni nasıl daha güzel yaparız, yoksullukla nasıl uğraşırız, nasıl açlığı bitiririz, garipleri yoksulları nasıl daha iyi ortamlara kavustururuz derdi yok. Dünya milletleri daha gözünün önündeki yaratıcıyı görebilmesi değil, sen uzayla uğraş var mı bir Hayri yok boş işler boş işler
Sizin görebileceğiniz alemler var göremeyeceğiniz alemler var diyor
Şu aleme bakıp yaratana teslim olmayan kuş kafalılar sizde beyin ne gezer
Işık hızından biraz daha hızlı gitmek gerekir
Patlican domates felan yetiştirelim
Ölüm var ölüm unutmayın