Gezegenimiz Dünya’nın da üyesi olduğu Güneş Sistemi, nadir görülen gezegenlerin aynı hizaya gelmesi olayını yaşadı. Daha önce 1982’de gerçekleşen olayın bir sonraki gerçekleşme zamanı ise epey sonra olacak.
İnsanların en çok merak ettiği durumlardan biri olan gezegenlerin tek sıra olması, bugün gerçekleşti. Güneş’in etrafındaki yörüngesine devam eden gezegenler, aynı hizada bulunduktan sonra kendi yörüngelerine devam edecek.
NASA, 425 milyon görüntüden Güneş’i oluşturdu
1 saatlik Güneş serüveni milyonlarca kişiye ulaştı. Videoda Güneş'in 10 yıl boyunca geçirdiği evrim görülüyor. İşte NASA'dan 10 yılda Güneş:Güneş sistemi, gezegenlerin aynı hizaya gelmesi olayını yaşadı
Daha önceden 1982 yılında gerçekleşen olay, 2020’de de kendisini gösterdi. Güneş sisteminde yer alan 8 gezegen sıraya girmiş oldu. Daha önceden, sistemdeki 6 gezegenin aynı hizaya gelmesi 2011’de yaşanmıştı. Ancak sistemindeki gezegenler, 38 yıl sonra tekrar aynı hizada oldu.
Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn ve Uranüs birbirinin arkasına geçti. Güneş sistemi aynı hizaya gelmesi olayıyla birlikte gökyüzüne bakıldığında, bazı gezegenleri Dünya’dan görebilmek de mümkün oldu. Halihazırda bazı gezegenler, gece karanlığında Dünya’dan gözlemlenebiliyor. Ancak gece karanlığında göğe bakıldığında fark edilebilen gezegenleri, Güneş’in güçlü ışığından dolayı gündüz görmek oldukça zor oluyor.
Olay canlı olarak Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Afrika’da gözlemlenebildi. Çünkü bu sırada ismi geçen kıtalarda gece saati yaşandı. Bu bölgenin o esnada Güneş’i görmemesi olayın izlenebilmesine olanak sağladı.
Bu olayın ileride 2161 yılında tekrardan gerçekleşmesi bekleniyor. Bu da aynı durumun 141 yıl sonra tekrardan gerçekleşeceği anlamına geliyor.
gezegen yercekimleri birbirini etkiler depremlere hazir olmak lazim 🙁
Yok öyle bişey
Bi ölmediniz gitti be, bunun yer cekimi ile ne alakasi var
2011 de de olmuş ve ozaman japonyada deprem gerçekleşmişti 9 büyüklüyünde
Japonyada hep büyük depremler oluyor.
Çoooooooooooooooook güzel
Dünya üzerinde en büyük çekim etkisini, uydumuz ay yapıyor. O da her gün yaşanıyor. Diğer gezegenlerin etkisi çok çok çok az olmaktadır. Dün deprem tehlikesi ne idiyse yarın da aynısı olacak.
Zaten olacak deprem için totem yapmaya gerek yok.
Japonya depremini kim yazdı Allah için. Japonya da 9 büyüklüğün de deprem strandart oldu zaten adamlar takmıyor bile 😄
Yorumlar neden böyle cehalet kokuyor lan? İnkarcılar bi yana sivrisineğin dünyaya konması kadar etkisi olan bi olay oldu herif deprem olacak diyor ya 🙁
.bizim köyden de göründü kıyamet ne zaman kopacak acaba bence Dünya yeni bir buzul çağına giriyor en son 1952 de yine küresel ısınma oluyor demişler yanıp kavrulacağız diye söylentiler varmış istanbul boğazı buz tutmuş insanlar yürüyerek boğazı geçiyorlarmış ve buz 3 ay kalmış
99 depreminden hemen önce 15 Ağustos’ta da olmuştu. O zaman bilim teknik dergisinde yer alan bir makalede artan çekim gücü ile denizlerin yükselebileceği Küçük bir ihtimalde olsa Hollanda gibi ülkelerin riskte olduğu falan yazıyordu. Ama maalesef deprem oldu. O zamandan beri güneş sistemindeki olağan dışı hareketleri hep takip ederim ve çoğunlukla deprem olur. Örneğin mavi ay tutulması, kızıl ay yada geçenlerde meydana gelen güneş tutulması ve manisada vanda sallanmalar. Bana göre hepsi güneş sisteminde meydana gelen yörüngesel Hareketlerin meydana getirdiği ve sonucunda damerkezkaç kuvvetini bir tarafa toplanmasından Oluşuyor.
Desene japonyada her gün deprem oluyor. O zaman her gün güneş tutuluyor. Veya ay tutulıyor. Üstelik sadece japonyaya tutuluyor. Bınlar hep din.
Türkiye de en yıkıcı deprem 1939 da Erzincan’da olmuş ve öncesi güneş tutulmamış
Hangi açıdan gördüğünüze bağlı; coğrafi mi? Doğa mı? Hürafa mı? Maneviyat mı? Yorumlar da bu görüşlere bağlı oluyor. Elbet biraraya toplayan dağıtmasında bilir, bizim yapabileceğimiz hiç birşey yok temmenliğim hiç birşeyin olmamasıdır…
Güneş tutulmasının manisadaki depremle ne alakası var? Güneş sadece manisaya mı tutuluyor? Az okuyun kitap okuyun da bu kadar dar görüşlü olmayın. Sosyal medyada ve haber sitelerinde her gördüğünüze her okuduğunuza inanmayın. Kitap okuyun. Yılda 3 kitap bile okusanız çok farkını görürsünüz.
“Kitap okuyun” dediğinde çok geniş bir yelpaze sunuyorsun. Ne okuyalım? Tarih, Coğrafya, Roman, Masal, Fıkra, Astroloji, Bireysel Gelişim, Evrene Nasıl Mesaj Yollanır? Yada kimi okuyalım? Darwin? Einstein? Cemal Süreyya? Orhan Veli? Ne güzel ya insanların fikirlerini düşüncelerini aşağılamak. Kendine sakla fikirlerini
Doğru tesbit
Bana ordan 2 tane kısa vinston layt uzatır mısın
Bunun depremle ilgisi olmadığını o kuş beninize
Bunu hiç duymamıştım tenk
1983 yılında yaşamadağımız icin tabiki duymayız
kaynak gösterebilir misiniz? internette yakın zamanda gerçekleştiğine dair bir bilgi bulamadım?
At yalanını seveyim inananı. Böyle bi olasılığın olma ihtimali ya yoktur yada tirilyon kere tirilyonda 1 dir. Yok 82 de olmuş yok 2011 de olmuş çocuk inanmaz buna
bir daha olcakmı diyolarki 21 aralıkta bu olay olacak insanlar deliye dönecek teknolojik aletler çalışmayacak (1. dediğime çok inanmadın 3. yede) hep gece kalacak fln
Ben birkaç farklı kaynaktan araştırdım. Güneşin bize görünmemesi olayı daha öncede gerçekleşmiş. Ancak bu kaynağın aksine en son 1982de gerçekleşmiş ve her 176 yılda bir oluyormuş.yani 2030 yılından sonra gerçekleşek.