Karbondioksit trenine LEGO da bindi, 2.4 milyon dolarlık karbon yakalama yatırımıyla çevreye duyarlılığını kanıtlayacak.
İzlanda’da faaliyete geçen “Mammoth”, dünyanın en büyük karbon yakalama tesisi olarak yılda 36 bin ton karbondioksit temizlemeye başladı.
İtalyan Energy Dome tarafından üretilen teknoloji, şebekede rüzgar ve güneş enerjisini depolamak için karbondioksit kullanıyor.
Yeni geliştirilen bir akıllı saat, havadaki karbondioksit değerini algılayarak kullanıcısını bulunduğu havanın temizliğine dair uyarabiliyor.
Bilim insanları, Dünyamızın altında tahmin edilenden çok daha fazla karbon olduğunu buldu. Çalışma, geçtiğimiz günlerde yayımlandı.
Küresel CO2 emisyonları pandeminin neden olduğu kısıtlamaların gevşemesiyle birlikte yeniden yükseldi. Uluslararası Enerji Ajansı sıfır emisyonun önemine dikkat çekti.
Karbondioksit miktarındaki artış beraberinde küresel ısınma sorunlarını da getiriyor. MIT araştırmacıları yakıt üretebilecek yeni bir sistem geliştirdi.
Yaklaşık 200 ülkenin küresel sıcaklıkların yükselmesini önlemek için sera gazı emisyonlarını azaltma sözü verdiği Paris…
Sony, aralarında şirkete ait ofis ve tesislerin genelindeki global CO2 salımlarının 2000 mali yılı düzeylerine…
Evvela üniversiteler arası iletişim sağlamak için geliştirilen ve şimdi dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri…