Dünyanın en büyük bilişim ve teknoloji firmalarından biri olan Google, beklenmedik bir kararla nükleer enerji sektörüne yatırım yapıyor.
Çinli şirket Betavolt, akıllı telefon, dron ve kalp pili gibi teknolojik cihazlar için 50 yıl dayanan nükleer batarya geliştirdi.
Microsoft, yapay zeka veri merkezlerine güç sağlamak için nükleer enerji kullanmayı düşünüyor ve bu yönde araştırma yapıyor.
Fukuşima Nükleer Santrali’nde biriken atık suyun denize boşaltılma kararı bir çok soru işaretini de beraberinde getiriyor.
ABD Nükleer Düzenleme Komisyonu, ABD’nin ilk küçük modüler nükleer reaktör tasarımını onayladı. Santral, 2029 yılına kadar faaliyete geçecek.
2011 yılında Fukuşima’da yaşanan felaketin ardından nükleer enerji konusunda geri adım atan Japonya politikasını değiştiriyor.
Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın getirdiği tehlikeler nedeniyle kapatıldı.
Nükleer enerji santrallerinin yarattığı riskleri en aza indirmek isteyen NASA ise bu tesisleri Ay’a taşımaya hazırlanıyor.
Nükleer santral denildiğinde herkesin aklına korku dolu patlamalar geliyor. Peki nükleer santrallerde nasıl elektrik üretilir?
Çin Yapay Ay projesinden sonra şimdi ise Yapay Güneş projesi ile gündeme geldi. Çin Yapay Güneş projesi ile oldukça önemli bir projeye imza atmayı hedefliyor.
Alman Hükümeti’nin Fukushima kazasından sonra gelen tepkiler üzerine önümüzdeki 10 yıl içinde nükleer enerjiden tamamen…
Yetenekli insanların işlerinden artan zamanlarda, mobilyalar ya da ahşap kulubeler yaptıklarını duymuşsunuzdur. Teknolojiden anlayan insanlar…