Bulaştığı sistemdeki dosyaları şifreleyerek kullanıcıdan para isteyen fidye yazılımı saldırıları hakkında rapor paylaşıldı.
Teknoloji hızla gelişiyor olsa da, zararlı yazılımların sayısı da artıyor. Babuk Locker isimli zararlı fidye yazılımın çeşitli ülkelerdeki kurbanlarından binlerce dolar para talep ettiği tespit edildi.
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve mizah konusu olan Cyberpunk 2077 Android versiyonu aslında büyük bir tehlike saçıyor.
İnternetin yaygınlaşması ile siber saldırıların sayısı da artış gösterdi. Şimdi ise, Fidye virüsleri 2020 yılı bilançosu ortaya çıktı.
Güvenlik araştırmacılarının keşfettiği yeni MacOS virüsü kişisel dosyalara acımıyor. Virüs bulaştığı bilgisayarda fidye istiyor.
Şehrin elektrik dağıtım sistemlerine bulaşan bir fidye virüsü elektrik kesintisi yaşanmasına neden oldu. Peki hangi şehir fidye virüsü nedeniyle karanlığa büründü?
Moskova’nın ilk teleferiği olan Moskova teleferik sistemi, açılmasının ardından geçen kısa süreye rağmen, sistemlere bulaşan fidye virüsü nedeniyle çalışmayı durdurdu.
Uzaylılar ile ilgili ilginç teoriler ortaya çıkmaya devam ediyor. Ortaya konan son araştırma verilerine göre, kötü niyetli dış varlıklar bize düşündüğümüzden kolay bir biçimde saldırabilir.
Fidye virüsleri durmaksızın değişimler, gelişimler geçirmeye devam ediyor. Yeni keşfedilen bir fidye virüsü ise Android…
Android, dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemi. Google‘ın büyük gelir kaynaklarından birisi olan Android,…
Windows işletim sisteminde bulunan bir sıfır gün açığı kullanarak dünya üzerinde milyonlarca bilgisayara bulaşan ve…
Geçtiğimiz hafta dünyayı etkisine alan ve 150 ülkede 200 binden fazla bilgisayara bulaşan WannaCry virüsü,…