Sosyal medya devi Facebook, ABD Ticaret Komisyonu ve 48 eyalet başsavcısı tarafından açılan antitröst davası için yargıçlardan şirkete yöneltilen iddiaları reddetmesini istedi. Facebook ayrıca rekabeti yasadışı bir şekilde bastırdıklarına ve tüketicilere zarar verdiklerine dair kanıtların bulunmadığını belirtti.

Facebook antitröst davası için delil olmadığını söylüyor

Facebook tarafından yapılan açıklamada, federal mahkemeden Aralık ayında açılan davaları reddetmesi istendi. Davalar, Facebook’u rakipleriyle rekabet etmek yerine satın almak gibi etiğe aykırı işlemlerle suçluyor. Federal eyalet ve düzenleyicileri ise, Facebook’un Instagram ve WhatsApp’ı devre dışı bırakması için potansiyel olarak emir vermesini istiyor.

facebook-antitrost-davasi-icin-red-talebi-istedi

Sosyal medya şirketi 2012 yılında Instagram’ı 1 milyar dolar, WhatsApp’ı da 2014’te 19 milyar dolar karşılığı bünyesine katmıştı. Facebook ayrıca blog gönderisinde “Hükümet her gün karşılaştığımız şiddetli rekabetin gerçeklerini görmezden geliyor ve hiçbir satışın nihai olmadığına dair tehlikeli bir mesaj gönderiyor” ifadelerini kullandı.

Twitter Spaces için lansman tarihi belli oldu

Twitter Spaces için lansman tarihi belli oldu

Clubhouse alternatifi sesli sohbet odaları hizmeti veren Twitter Spaces, Android ve iOS'a Beta sürümüyle girdikten sonra nihayet artık herkese açılacak.

Açılan davada Facebook, düzenleyiciler, kanun koyucular ve şirketin kullanıcı gizliliğini korumak ve yanlış bilgilerle mücadele etmek için yeterince bir şey yapmadığını söyleyen incelemelerle karşı karşıya kaldı. Firma ise Federal Ticaret Komisyonu’nun davasını reddetmek için geçerli bir pazar tanımlanmadığını, ayrıca fiyatların arttığına dair delilin olmadığını söyledi.

Apple, Parler konusunda geri adım atmadı

Apple, Parler konusunda geri adım atmadı

Apple, Parler'in App Store'a geri dönme konusundaki son girişimini reddetti Şirket, Parler'da "son derece sakıncalı içerik" olduğunu aktarıyor.

Facebook kullanıcılarının siteyi kullanmak için bir abonelik ücreti ödemesi gerekmiyor. Çünkü site, reklam satışlarından para kazanıyor. Açılan davalar da Facebook’un rekabeti engelleyici taktiklerle tüketiciler için daha az seçeneğe yol açtığını söylüyor. Zira kullanıcıların verilerini başka bir sosyal medya ağına taşıması zor gözüküyor. Çünkü önemli firmaların birçoğu zaten Facebook’un elinde.