NASA’nın Jet Laboratuarları’nda bilim adamları bir farenin havada asılı kalmasını sağlamayı başardılar. Deneyi gerçekleşitren bilim adamlarından Yuanming Liu havada asılı kalan ilk farenin buna alışmakta zorlandığını, kendi etrafında dönmeye başladığını ve sürtünme olmadığından sürekli hızlanarak kontrolü kaybettiğini belirtti.

Yapılan ikinci deneyde ise yatıştırıcı ilaç verilen farenin oldukça rahat bir şekilde havada kalmayı başardığı ve ağırlıksız olmaya kolayca alıştığı belirtiliyor. Bu fare kısa bir süre içinde yemek, içmek gibi normal davranışlar sergilemeye başlamış.

{pagebreak::Nasıl yapılıyor?}

Nasıl yapılıyor?

Yapılan deneyde farenin vücudunun içinde bulunan su molekülleri süper iletken mıknatıslar tarafından oluşturulan manyetik alan sayesinde havaya kaldırılmış. Bilim adamları bu durumun su moleküllerinin sahip olduğu özellikler sayesinde gerçekleştiğini belirtiyorlar.

Liu yaptığı açıklamada yer çekimsiz ortamda hayvanların davranışlarındaki değişimleri gözlemleyerek, olası değişikliklerin nasıl düzeltileceği konusunda çalışmalar yapılacağını belirtti. Ayrıca yer çekimsiz ortamın metabolizmaya olan etkilerini daha iyi anlamak için bu deneylerin büyük önem taşıdığı söylendi. Deney yapılan farelerde her hangi bir sağlık sorunu oluşmadığı belirtiliyor.

:: Bu deney sizce insanların uçabilmesini sağlayacak bir teknolojinin ilk adımını oluşturabilir mi?