Ülkemizde savunma sanayii yatırımları ve dünya kalitesinde üretim yapan şirket sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz nisan ayında İngiltere’ye 50 adet Jackal İHA ihraç eden Fly BVLOS Technology, Tayvanlı UAV Technologhy Center’ın ortağı oldu.
Fly BVLOS ve UAV Technologhy, motor, çip ve batarya geliştirecek!
Birçok Türk savunma sanayii şirketi İHA sistemlerini veya belirli parçalarını geliştirmek ve temin edebilmek için İngiltere ve Ukrayna gibi ülkelerle birlikte çalışıyor. Şimdi ise Gebze Teknik Üniversitesi DronePark’ta bulunan ve 24 bin m2’lik alanda faaliyet gösteren Fly BVLOS Technology, Tayvanlı UAV Technologhy Center’ın ortağı oldu.
Yapılan anlaşmaya göre Fly BVLOS Tayvan’da yeni bir Ar-Ge ofisi açacak. Burada UAV Technologhy ile birlikte İHA-SİHA motoru, çip ve benzeri bileşenler ile batarya geliştirecek. Ayrıca her iki şirket kendi alanlarındaki uzmanlıklarını, teknolojilerini ve bilgilerini paylaşacak.
Buna ek olarak, Gebze Teknik Üniversitesi de Tayvan Formosa Üniversitesi ile İHA teknolojisi alanında akademik ve teknik değişim ve iş birliğini teşvik etmek ve güçlendirmek için imzalanan anlaşmanın tarafları arasında yer aldı.
Fly BVLOS’un kurucusu ve başkanı olan Kâmil Demirkapu, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Özellikle herkesin çok iyi bildiği gibi dünyadaki en iyi insansız hava araçlarından bazıları Türk mühendislerinin elinden çıkmakta. Gebze Teknik Üniversitesi, geleceğin lojistik ve havacılık sektörüyle beraber tüm ticaret hayatını değiştirecek İHA teknolojilerinin ülkemizde ilk defa uluslararası kapsamda ele alındığı eğitim ve teknoloji programları bulunan Dronepark’a ev sahipliği yapıyor. Burada faaliyet gösteren Fly BVLOS Technology şirketimiz de kurulalı henüz sadece 1 yıl olmasına rağmen İHA üretimi ve İHA pilotluğu eğitimi alanındaki önemli başarılarıyla bizleri gururlandırıyor.
Yapılan bu anlaşmayla Türkiye’den bu iki çok güçlü partnere, İHA teknolojisi alanında değerli akademik çalışmalara imza atan Tayvan Formosa Üniversitesi’nin tecrübesi de katılacak. Bu iş birliğiyle sektörde önemli araştırma ve yeniliklere imza atarak hem ülkemizin İHA alanındaki Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine hem de Türkiye’nin bu alandaki uzmanlığı ve birikiminin uluslararası camiada daha da görünür olmasına katkı vermeyi hedefliyoruz.“
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
İngilizler teknolojimuzi çalmak için yol yapıyor gibi..
Ateş le oynuyosunuz hangi ülke savaş a yakınsa onunla ortaklık anlaşması yapiyonuz bziim ihalaramiz sihalarimizi şimdiden satmaniz ne kadar doğru acaba diyer ulkeler sizinle paylaşıyormu iha Siha bilgilerini
Özel şirket bu isterse yaparki.
Malum Çin ile Tayvan (ve abd) arası açık. Bu vb heberler cin ile türkiye arasını açma maksadı taşıyabilir mi?
Elbette muhtemel. Hep yapılan şeylerdir.
Bravo,her adım her detay dikkatli olduğu sürece
Onlardan faydalanma zamanı inşaallah
Türkiye rusyadan çinden korkacak bi. Ülke değil olsaydı bu gun ruysa türkiye yi astana da görmekten onhr suyarız demezdi
Tayvan gidici Çin işgal etmeden ne yapabilirler ki,?