Son dönemde alternatif yakıt arayışı ile otomotiv üreticileri elektrik enerjisine yöneldi. Sürdürülebilir bir yaşam için ulaşımda kullanılacak elektrik enerjisini üretecek verimli bir kaynağa ihtiyaç var. Geliştirme çalışmaları ile artık elektrikli otobüsler formik asit ile çalışarak bu ihtiyacı karşılayabilir.
Doğal ve ucuz bir kaynak
Eindhoven Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, elektrikli otobüslerin çalışmasını sağlayan, formik asitten elektrik enerjisi üreten yeni bir sistem geliştirdi. Resmi olarak 6 Temmuz’da açıklanan sistemde otobüsün arkasında küçük bir römork bulunuyor. Bu kısımda formik asitten elektrik enerjisi elde ediliyor. Team FAST, otobüsü çalıştırmak için yüzde 99 formik asit ve performans artırıcı bir karışım kullanıyor.
Doğal olarak ısırganlar ve bazı karınca türlerinde bulunan formik asit, hayvancılıkta yemleri korumak için endüstriyel düzeyde de ucuz ve güvenli bir şekilde üretilebiliyor.
Sistem, ekibin başlangıçta 2016’da sunduğu ölçek modelinden 42.000 kat daha güçlü ve 25 kW güç üretme kapasitesine sahip. FAST ekibi nihai testleri devam eden otobüsün yıl sonuna kadar tamamen faaliyete geçmesini planlıyor.
::Formik asit ile çalışan otobüsler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kaza anında yanmayacagız artık! Eriyecegiz hizlica 🙂
Petrole bağımlılık çözülse ve arapların ne hale geldiklerini görebilsek
nasıl o kadar otobüse formik asit yetiştirecekler ?? üstelik bu formik asit kullanıldıktan sonra nasıl bir atık madde üretiyor??doğa için tehlikeli mi değil mi? bunlar araştırılmalı