İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

Hollanda'da "lale devri"

Ozgurky27.04.20111 cevap1.195 görüntüleme
2009'den beri2.698 mesaj
#1
Keukenhof çiçek bahçesi açık hava lale müzesi gibi

Hollanda'da her sene ilkbaharda kapıları ziyaretçilere açılan Keukenhof çiçek bahçesi, ülke turizminde önemli bir yere sahip. Sadece iki ay açık kalan Keukenhof'u ziyaret edenlerin sayısı yıllık ortalama 800 bin civarında.

Avrupalıların yanı sıra Çin ve Japonya gibi ülkelerden gelen Uzakdoğulu turistlerin de büyük ilgi gösterdiği çiçek bahçesi, ülke tanıtımına önemli bir katkıda bulunuyor.

Her yıl mart ayının son haftasından mayıs sonuna kadar açık kalan Keukenhof, aynı zamanda dünyanın en büyük çiçek bahçesi konumunda. 32 hektar büyüklüğündeki bahçede, başta lale olmak üzere değişik türlerde 7 milyondan fazla çiçek soğanı ekiliyor.
LALELERİN ÖMRÜ İKİ AY
Uluslararası çiçek pazarında önemli bir paya sahip Hollanda'nın bu yöndeki ihracatına katkı amaçlı düşünülen Keukenhof, ilk kez 1949 yılında kurulmuş. Amsterdam yakınlarındaki Lisse;de açılan bahçe, daha sonra lalenin bin bir türlüsü ile değişik çiçeklerin ekildiği ve bir anlamda "açık hava lale müzesi" denilebilecek bir hüviyete bürünmüş.

"Yeryüzündeki cennet" olarak tanımlanan Keukenhof, sadece iki ay açık kalıyor, çünkü ekilen lalelerinin ömürleri bu kadar. Yılın diğer dönemlerinde ise bir sonraki sezonun hazırlıkları yapılıyor.
ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM ZİYARET ETTİ
Rengarenk bahçenin ana çiçeği kuşkusuz lale. Yüzyıllar önce Anadolu'dan alınarak geliştirilen lalenin birçok türünü burada görmek mümkün. Bu türlere ünlü kişilerin isimleri verilmiş.

Turistlerin tercihlerini Hollanda'dan yana kullanmalarında hatırı sayılır bir etkisi bulunan Keukenhof'ta, sanatsal ve kültürel etkinliklere de yer veriliyor. Bu yüzden uluslararası ilgiyi çekmek için her yıl farklı bir tema seçiliyor. Bu yılki temanın konusu "Almanya, düşünürlerin ve şairlerin ülkesi" olarak belirlenmiş.

Bu çerçevede aralarında Bach, Beethoven, Einstein, Kant, Marx ve Goethe'nin de bulunduğu önemli sanatçı ve düşünürler için bahçe içinde özel bölümler oluşturulmuş.

Hollanda Kraliyet ailesinin özel bir önem verdiği ve dünyanın en çok fotoğraf çekilen yerlerinden olan Keukenhof'u, şimdiye kadar aralarında Kraliçe Elizabeth ve Hillary Clinton'ın da bulunduğu çok sayıda ünlü ziyaret etti.
Cevaplar
2010'den beri16 bin mesaj
#2
benim lalem avrupalının lalesinden daha farklı kokuyor :D

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.