Google, geleceğin yazılım mühendislerini yetiştirmek adına başlattığı projelere bir yenisini daha ekliyor.
Şirket şimdiki süreçte, kod yazılımına karşı çocukların zihninde oluşan algıyı değiştirmek adına, geleceğin mesleği olarak ifade edilen işi, çocuklara ve genç yaştaki bireylere eğlendirerek öğretmeyi amaçlıyor.
Google, bu uğurda bloklardan oluşan oyuncaklardan yararlanacak.
Google eğlendirerek öğretiyor
Google, Project Bloks adındaki proje kapsamında, çocukların kod yazılım programlarındaki hesaplama becerilerini geliştirmeye odaklanacak.
Diğer bir deyişle, çocuklar nesneler yardımıyla eğlenirken, kod yazılımına ilişkin kabiliyetlerini geliştirecekler.
Benzer nitelikte olan, çocukların sürekli bilgisayar başında oturmasına sebep olan Stratch Projesi’nden farklı olarak Google, çocukların fiziksel nesnelerle gelişimine odaklanacak.
Google’ın söz konusu proje kapsamında blok tekniğinden yararlanmasının, tekniğin geleneksel bilgisayar arayüzleri ile bağlantılı olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Yani çocuklara, herşeyi temelinde öğrenme imkanı tanınıyor.
Project Bloks Ekibi Lideri Jayme Goldstein konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kodlama ile bazı kavramları çocuklara öğretmek adına en iyi yolun oyuncaklardan geçtiğini ifade ederek, bu bağlamda bu tip bir teknik geliştirmeye karar verdiklerini dile getirdi.
Oyuncakların henüz okuma-yazma bilmeyen çocuklar için en iyi öğretici teknik olduğunu söyleyen Goldstein, eğlenerek kodlamaya dair bilgileri öğrendiklerini sözlerine ekledi.
Google’ın önümüzdeki süreçte Project Bloks adına daha fazla olanak yaratmak adına oyun ve eğitim alanında uzmanlarla çalışacağı Cnet‘teki haberde yer aldı.
#video_12382#
Çocuklar bu yaz, San Francisco Exploratorium’da Google’ın bu eğitimden faydalanabilecekler.
:: Google’ın oyuncaklar aracılığıyla kod yazılımını çocuklara öğretmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Apple yaptı ya yakında samsung da yapar. Apple antileri hiç konuşmasın
Keşke Türkiyedede Uygulansa
O kadar kolay dı zaten
delirmek üzereyim – benim çocuklarım – bizim çocuklarımız neden ulaşamıyor bunlara, neden biz dünyada bir şeyleri değiştirecek, gelişime – değişime etki edecek bir şey yapamıyoruz, etkisiz eleman olarak gelip geçecez şu dünyadan, kimse bilmeyecek, hatırlamayacak bizi, bir iz bırakamayacaz dünyaya… Yazıklar olsun tembelliğimize, yazıklar olsan uyuşukluğumuza, yazıklar olsun bana, benim gibi olanlara, yazıklar olsun harcanıp giden onca enerjiye, potansiyele, kaynağa, zamana…
Ne kadar kodlama bilen olursa sistem o kadar hızlı büyür. Doğal büyüme. Kendi sistemini kur, sistemler ağına dahil ol.
Avrupada ve özellikler Amerikada en çok kullanılan dash&dot robot bu iş için bulunmaz kaftan.5+ yaş grubuna hitap eden robot günümüz çağında Türkiye de yaygın olarak kullanılmaya başlanacaktır. incelemeniz için makewonder araştırmanızı öneririm.Saygılarımla cem