Günümüzde, hızla artan online güvenlik ihtiyacı için sürekli yeni çalışmalar ve araştırmalar yapılıyor. Parmak izimiz, yüz şekillerimiz, hatta kalp ritmimizi şifre olarak kullanabileceğimiz teknolojiler size her ne kadar güvenli gözüküyor olsa da, şimdiden güvenlik araştırmacıları, bir biyometrik doğrulama yöntemini atlatmayı başardı.

Güvenlik araştırmacıları bir biyometrik doğrulama yöntemini atlattı

Bir grup güvenlik araştırmacısı, perşembe günü New York’ta yapılmış olan, orijinal adıyla Chaos Communication Congress  sırasında, bir biyometrik doğrulama yöntemini atlatmayı başardığını anlattı.

Atlattıkları doğrulama yöntemi, avucunuzdaki damarları şifreniz olarak kullanan bir yöntem. Daha çok kapılar veya benzeri alanları korumak amaçlı kullanılan bu yöntemin, görünüşe göre atlatılması mümkün.

Araştırmacılar, bu yöntemi atlatabilmek için sahte bir el modeli hazırladılar. Kabul edilen damar şemasını bir kalıp haline getirdikten sonra, üstüne balmumu döken araştırmacılar, bu sahte el ile damarlarınızı şifre olarak kullanan avuç içi tarama yöntemini atlatmayı başardılar.

biyometrik doğrulama

“Avucumuzun içindeki damarları nasıl görecekler de modelini oluşturacaklar?” diye bir düşünceye kapılmış olabilirsiniz fakat, araştırmacılar bu modeli nasıl elde ettiklerini de anlattı. Bir SLR fotoğraf makinesi ile, hedef kişinin avucunu çekip, infrared filtreyi kaldırdıktan sonra damar şemasını çıkartmışlar.

2018’in en kötü şifreleri açıklandı!

2018’in en kötü şifreleri açıklandı!

Kişisel verilerin güvenliği denildiğinde akla ilk gelen şifreler oluyor. 2018 senesine ait raporda kullanıcıların tercih ettiği en kötü şifreler ortaya çıktı.

Üstelik yapılan açıklamaya göre, 5 metre uzaklığa kadar çekilmiş fotoğraflarda damar şeması çıkarılabiliyor.