1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin yazılım alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulmuş olan Havelsan, savunma teknolojileri ve BT sektörlerinde global çözümler sunan bir bilişim ve sistem şirketi haline geldi.
Siber güvenlik ordusu için hacker aranıyor!
Askeri yazılım ve siber güvenlik projelerinde büyük rol oynayan Havelsan’ın Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, günümüzün en önemli konularından birisi olan siber güvenlik hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Milli çözümler olmadığı sürece güvende değiliz!
CySec 2017 Siber Güvenlik Konferansı’nda katılımcılara Havelsan olarak siber güvenlik alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Özbilgin sözlerine, siber güvenlikte milli çözümler olmadığı müddetçe güvenli ve güvende olmamız mümkün değil ifadesi ile başladı.
Güvenlik duvarı, log analizi, veri sızıntısı önleme ve siber tatbikat gibi milli ürünler geliştirilmeye devam ettiklerini belirten Özbilgin, Türkiye’de siber güvenlik alanında 20 bin kişi gibi ciddi bir eleman açığı olduğunu özellikle vurguluyor.
Üniversiteler ile işbirliği yaparak siber güvenlik alanında nitelikli uzman yetiştirdiklerini belirten Özbilgin konuşmasında, savunmadan sağlığa, enerjiden ulaşıma her alanda nesnelerin interneti ve onun güvenliği çok önemli ifadelerine yer verdi.
:: Günümüzde neredeyse tüm cihazların bir şekilde internet ile ilişkilenmesi, sizi endişelendiriyor mu?
Bir tane cihazın bile internetle ilişkili olması yeterli. Yani sadece cep telefonu olsa bile yeterli. Olmadığında eski çağlarda neler yapılabildiğini hayal edebiliriz.
Havelsan ne la?
Yok hevalsan olaydı ?
TSK da antivirüs olarak mcaffe kullanılıyordu len antivirüs programı bile ithal