Gökmen Karadağ tarafından hazırlanıp sunulan Haber Aktif adlı TV programına katılan Yenihayat Bilişim Teknolojileri A.Ş. Genel Koordinatörü H. Murat Şermet, yeni TTK kapsamında şirketlere getirilen internet sitesine sahip olma zorunluluğunu masaya yatırdı.
#video_1631#
Canlı yayın formatında gerçekleşen Haber Aktif‘te özellikle zorunlu internet sitesi sahipliği yasasına değinen Şermet, iki milyondan fazla Türkçe internet sitesinin olduğunu ve bunun Türkiye açısından çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek düşüncelerini dile getirdi.
H. Murat Şermet, bunun aslında yeni kanunla zorunlu internet sitesi sahibi olmak konusunda insanların şikayetçi olmadıklarını gösterdiğini belirtti.
İnternet sitelerinin şirketlerin kurumsal kimliklerinde temel bir yapı taşı olduğunu, hizmetin ya da hizmet ulaştırma kalitesinin de bir göstergesi olduğunun altını çizdi.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı‘ndan alınan verilere göre, Mayıs 2012 itibariyle yeni yasayla birlikte zorunlu internet sitesi sahibi olması gereken şirketlerin sayısı 665.196 olarak göze çarpıyor.
:: Şirketlerin zorunlu olarak internet sitesi sahibi olması gerekliliği sizce doğru mu?
Geçen günler de çokta ünlü olmayan bir termos şirketinin bir ürünüyle çokta önemli olmayan (Bu cümle nereye gidiyor böyle ) bir sorun için sitesinde verdikleri info@şirketadı.com adresine mesaj yazdım ve mail adresine ulaşılamadı şeklinde geri dönüş geldi.Ciddiyetsizlik olduktan sonra siteler dahi tüketicilere istenen hizmeti vermekten uzak kalabilir.
bence çok ama çok gereksiz.
Gereksiz .
utanılmasa bilgisayar başında hela işlemini gerçekleştirecek bir yeni nesil için düşünülmüş ve bu yüzden gerekli olmuş bişey galiba…
iyi oldu iyi şirketten şirkete atlıyorum bu arada sağlam kazandık
sadece hosting şirketleri kazanır ve piyasa çöp hosting şirketleriyle dolu parasını alır birdaha telefonu bile açmaz sonuçta yine esnaf ve halk zararlı çıkar
Bu yasanin bu kisminin bilisim sektoru acisindan bence ovulecek bir yarari yok.
1. Bilisim sektoru fikre verilen tesviklerle, kurulan bilisim sirketlerine desteklerle buyur. Yasaklarla kurallarla olusturulan yapay desteklerle degil.
2. Sirket sitesi yapmak bilisim sirketlerinin isi degil, dijital reklamcilik sirketlerinin isidir. Buyuk sirketler hatta bilisim sirketleri de sitelerini reklamcilik sirketlerine yaptirirlar. Turkcell, Turk Telekom bu konuda ornektir.
3. Bu yasadan sonra bilisim sektoru daha da yara alacaktir. Kalifiye olmayan bircok bilisimci, web sitesi uzmani! tureyecektir. Vasifli eleman tespiti daha da zorlasacaktir.
4. Bu yasayi kullanarak web sitesi bakim ucreti, site guncelleme ucreti diye bedellerle esnafin kanini emen sayisi artacaktir.
Tabi ki yararlari da olacaktir. Yeni yasa bir cok duzeltmede yapmakta. Ama yasanin bu kisminin bilisim sektoru icin bulunmaz bir velinimet gibi gosterilmesi bence hatalidir.
Ne kadar bir ulkenin kosullarini baska ulkelerle kiyaslamayi sevmesem de Amerika’da gybo.com sitesi ile kobi birligi bedava hosting, domain, site buildier ile site kurulmasini tesvik etmeye calismaktadir.
Azda Olsa Yararı Var.
Adam gibi bir firma zaten yasal zorunluluk olmadan en kralından siteyi kendisi açmalı. Eğer bir şirket zorunluluktan internet sitesi açıyorsa o şirketi yönetenler muhtemelen dinozorlardır.
Piyasa canlanacak. Bu zamana kadar site açmayanlar zaten bu işten anlamayanlar. 5 kuruşluk şeyi 55 kuruşa satarlar. Alan adları kendilerine ait olmaz ve asıl darbeyi buradan yerler.