HTC‘nin 2011‘in sonlarından bu yana yaşadığı mali düşüşü durdurmak için çıkardığı yeni silahı One, üst segmente yeni bir soluk getirdi diyebiliriz.

One, ek özelliklerle rakiplerinden farklılaşıyor

Monotonluğun yaşanmaya başladığı görülen akıllı telefon dünyasında HTC, One ile beraber yeni bir soluk getiriyor. HTC‘nin amfi ile desteklenen çift hoparlörlü BoomSound ses sistemi, Zoe çekim modu, Ultrapiksel kamera ve gelişmiş f 2.0 lens,  Sense 5.0 arayüzü, BlinkFeed menüsü, Sense TV özelliği gibi ekstra özellikler ile donatılan One, ayrıca herhangi bir ek parçaya yer verilmeyen alüminyum kasasıyla da şıklığı tanımlıyor.

Güçlü Donanım

Dahili olarak 32 ya da 64 GB hafızaya sahip olacak olan One‘ın, hafızasını artıramıyoruz. 2300 mAh bataryanın güç verdiği One‘ın bataryası da çıkabilir yapıda değil.

Qualcomm‘un yeni nesil Krait 300 çekirdeğinin dördünden gücünü alan Snapdragon 600 işlemcisinden gücünü alan One, 1.7 GHz hızında çalışıyor. Snapdragon 600′ün LPDDR3 RAM desteği olmasına rağmen DDR2 RAM kullanan HTC, 2 GB ile bizlere yeterli bir deneyim sunuyor.

Şimdilik en keskin ekran!

HTC‘nin piyasadaki rakiplerine bakacak olduğumuzda, genelde 5 ya da 5.5 inç büyüklüğünde Full HD ekranların kullanıldığını görüyoruz. HTC One, 4.7 inç büyüklüğünde ve 468 ppi inç başına düşen piksel oranında Full HD ekranı sayesinde, bir gözün algı sınırında değerlere sahip.

Pikselleri seçmenizin mümkün olmadığı One, Super LCD3 panel sayesinde geniş görüş açısı ve etkileyici kaliteye sahip.

Güçlü donanıma, özelleştirilmiş yazılım

Android 4.1.2 Jelly Bean ve Sense 5.0 arayüzünü kullanan One, kullanım deneyimi olarak Android‘in biraz üzerinde bir seviyede diyebiliriz. Özellikle yenilenen arayüz, ilk olarak alışması zor olsa da; alıştıktan sonra arayacağınız özelliklerin başında geliyor.

HTC Zoe sayesinde kamerada da optimizasyonlarını devam ettiriiyor. Böylece hareketli çektiğiniz bir an üzerinden, istediğiniz anı seçip, o an üzerinde gerekli düzenlemeleri yapabiliyorsunuz. Bu da özellikle kalabalık alanlarda, kötü fotoğraf çekmenin önüne geçmeyi amaçlıyor.

İnanılmaz ses deneyimi

HTC One, benim gibi müzik dinlemeyi seven insanlar için en alınası telefonlardan biri. Piyasadaki pek çok telefonu kullanmış biri olarak diyebilirim ki, kullandığım Beats Audio Solo kulaklığın hakkını, tamamen veren tek telefon HTC One.

Çift dahili amfi sayesinde hem kulaklık çıkışındaki sesi, hem de dahili stereo hoparlörlere giden sesi yükselten One, Beats Audio ses profiliyle; sadece müziklerde değil, film ve oyunlarda da size kaliteyi sunuyor.

Cihaz için anlatacak çok özellik var. O yüzden yazıyı daha da uzatmadan, sizleri video incelememizle başbaşa bırakıyorum. İyi seyirler.

#video_6968#

Diğer sayfalarda neler var?

{pagebreak::2}

Sağlam ve şık tasarım

Dış yapısı:

En kalın noktasının 9.3 mm olduğu HTC One, yanlara doğru 4 mm seviyesine kadar inceliyor. Bu da telefonu tek elle daha rahat kullanılabilir yapıyor. Ayrıca diğer telefonlara göre de incelik hissini artırdığını belirtelim.

148 gram ağırlığında olan HTC One, Corning Gorilla Glass 2 cam ile korunuyor.

İç yapısı:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi herhangi bir ek parça olmadan üretilen kasada, ekran hariç çıkarılabilir bir parça bulunmuyor. Telefonun sökülmüş haline baktığınızda, teknik serviste müdahalenin ekrandan başladığını göreceksiniz.

İç kısımdaki pek çok bileşenin bakır malzemeyle kaplandığı görülen HTC One, kesinlikle işçilik açısından takdir edilecek bir telefon.

{pagebreak::3}

HTC One Kamera Çekim Performansı

HDR OFF:

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

HDR ON:

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

Ters Işık:

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

{pagebreak::4}

HTC One Kamera Çekim Performansı-2

Loş oda (Flaşsız)

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

Makro:

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

{pagebreak::5}

HTC One Kamera Çekim Performansı-3:

Dış ortam:

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

{pagebreak::6}

HTC One Teknik Özellikler, Fiyat ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

  • İşlemci: Krait 300 çekirdeğinden gücünü alan, 1.7 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 600
  • Grafik işlemci: Adreno 320
  • RAM: 2 GB DDR2
  • Dahili Bellek: 32 ya da 64 GB
  • Ekran: 4.7 inç Full HD 468 PPI Super LCD3
  • Kablosuz Ağlar: IEEE 802.11 a/ac/b/g/n, DLNA, NFC, LTE, GPS/Glonass, Bluetooth 4.0, MediaLink
  • Arka Kamera: f 2.0 Ultrapiksel kamera, optik imaj sabitleme, Full HD video kaydı
  • Ön kamera: Geniş açılı2.1 Megapiksel
  • Pil: Li-polimer 2300 mAh
  • Ağırlık: 143 gram
  • Boyutlar: 137,4 x 68,2 x 9,3mm

Fiyat: 1999 TL

Piyasaya giriş tarihi: Nisan sonunda 3 operatörle beraber ülkemizde satışa sunulacak. Detaylı bilgi için buradaki röportajımıza bakabilirsiniz.

Sonuç:

HTC One’dan daha yüksek performans verecek cihazlar, belli bir süre sonra elbet piyasada olacaktır. Fakat sentetik testlere artık ne kadar bakmak gerekiyor orasını tartışmamız gerekiyor.

Artık üst segmentteki pek çok telefonda yeterli donanım var. Testlerdeki ufak performans farklılıklarından ziyade, telefonların arayüz performansı ve sistem akıcılığı çok daha önemli.

HTC, Sense 5.0 ile beraber oldukça iyi bir ROM hazırlamış. Kullandığım süre zarfında herhangi bir hata ve takılmayla karşılaşmadım. Oldukça stabil bir telefon.

Isınmayan, iyi fotoğraf çeken, ses özellikleri, başarılı ekranı, üst seviye performansı bize sunan telefonu açıkcası amiral gemisi alacaklara tavsiye ediyorum.

:: HTC One’ı nasıl buldunuz? Diğer üst seviye telefonlara göre sizce de üstün mü?