Huawei geliştirdiği Google muadili uygulamalar için çıkış tarihini açıkladı. Maruz kaldığı yaptırımlar sonucunda kendi işletim sistemi ve servislerini geliştirmek zorunda kalan firma, Google Play Hizmetleri yerine Huawei Mobil Servislerini kullanacak. Daha önce sizinle Huawei ve Google sistemi karşılaştırmasını da paylaşmıştık.
Huawei Mobil Servisleri ve Google Play karşı karşıya
Huawei Mobil Servisi ile kullanıcılarına Android uygulamalarını kullandırmak isteyen Huawei Google Play yerine nasıl bir sistem geliştirdi?Google muadili uygulamalar hazır
Huawei, ABD’den gelen yaptırım kararlarına karşın çalışmalarına devam ediyor. En son Google Play Hizmetleri olmadan piyasaya sunduğu telefon Mate 30 Pro‘nun Türkiye’de satılacağı haberini de sizinle paylaşmıştık. Google sistemlerini kullanamadan piyasaya telefon sunulmasıyla birlikte, gelecek modeller için çalışan Huawei, Google yerine geçecek sistem ve uygulamaların yıl sonunda kullanıcılarla buluşacağını açıkladı.
Huawei Mate 30 Pro Türkiye fiyatı açıklandı!
Huawei Mate 30 Pro Türkiye pazarına çıkma çıkmaya hazırlanıyor. Yapay zeka destekli kamera özellikleri ile dikkat çeken Huawei Mate 30 Pro Türkiye fiyatı da açıklandı...Huawei Hindistan müdürü Charles Peng’e bir gazetecinin Google Play Hizmetleri ile ilgili bir soru sorması üzerine, “Biz HMS (Huawei Mobil Servisleri) adını verdiğimiz hizmete sahibiz ve bir mobil ekosistem inşa etmeye çalışıyoruz. Harita, ödeme sistemi, oyun ve mesajlaşma gibi birçok uygulamayı tamamladık. Aralık sonuyla birlikte kullanıma alınacak.” açıklamasında bulundu.
Mayıs ayından beri yaptırımların odağında olan firma, dünyaca kullanılan uygulamaların muadillerini geliştirdi. Bunlar Gmail, Google Haritalar, Chrome, Fotoğraflar gibi uygulamaların yerini alacak. Kendi telefon hizmet sistemini kullanacak olan Huawei, bulut yöntemiyle birlikte kullanıcı cihazlarının yedeklenmesini de sağlayacak.
Yukarıdaki uygulamaların Android cihazda kullanılması için Google Play Hizmetleri’nin çalışması gerekiyor. Çünkü arka planda yürütülen işlemlerde, telefon ve Google sunucuları arasında yapılan çalışma, Huawei Mobil Servisleri ile uyumlu değil.
Huawemi Mobil Servisleri kullanıcıları memnun edecek mi?
Peng, açıklamasının devamında “Kullanıcılar Huawei Mobil Servisleri ve Google Play Hizmetleri arasında hiçbir fark görmeyecek. Yazılım geliştiricilerle birlikte yoğun çalışıyoruz. Çalışmamızın amacı, müşterilerimize daha iyi deneyim sağlamak. Bu bizim çalışma azmimizi körüklüyor.” dedi.
Belirtmek gerekiyor ki Huawei’nin kendi oluşturduğu ekosistem için sadece Hindistanlı geliştiriciler çalışmıyor. Dünya genelinde 1 milyar dolar yatırım bu iş için ayrılmış durumda. Ayrıca firma, geliştiricileri çalışmalar için de davet ediyor.
Hindistanlı yazılımcılar tarafından geliştirilen uygulamalar, başta Avrupa olmak üzere birçok bölgede kullanıma girecek. Ayrıca her ülkede en çok kullanılan 100-150 uygulamanın Huawei Mobil Servislerine kazandırılması hedefleniyor.
Huawei Google uygulamaları yerine kendi uygulamalarını geliştirdi ancak akıllarda bazı sorular bulunuyor. Bunlardan ilki Gmail ve YouTube gibi başarılı olan ve yüksek talep alan uygulamalar için nasıl muadiller geliştirildiği. Çünkü iki uygulama milyonlarca kullanıcıya ve kendine has özelliklere sahip. Kullanıcılar diğer uygulamalara göç ettiği zaman, muadil uygulamalara alışmada zorluk yaşayabilir. İkinci durumda ise, bu uygulamalara halihazırda muadil olan firmalarla Huawei anlaşmış olabilir. Örneği YouTube yerine Vimeo kullanılabilir.
Eğer Huawei, bütün uygulamaları kendi ekosisteminde geliştirirse, Google’a karşı bir rakip ortaya çıkacak. Google, Android cihazların hepsinde bulunan ekosistemiyle hakimiyeti elinde bulunduruyor.
Gogıldan uzak durun yeterli.
o kadar kolay mı huawei bey
Olacağı var. Olacak da. Başka yolu yok. Çin, Abd hegamonyasını bitirecek.
Arkanızdayım. Google’ı hep birlikte yıkalım. Çünkü onların derdi para kazanmak değil, siyaset.
Face reklam işlerinde kdvyi sizden kesip devletinize öderim derken, google devletinize bir kuruş ödemem. Kendiniz beyan edin diyor.
Google rakip gelmesi bence çok olumlu olcak. herzaman rekabet son kullanıcıya olumlu yansır diye düşüyorum ben tekel olmak bence iyi bir şey deil dedim dedik çaldığım düdük oluyor.
Alakasız bir yorum olacak ama müslüman bir ülkede Hristiyanlık kitabının reklamını alıyorsunuz .ücretsiz İncil gönderiyorlar
Müslüman bir ülke olmadığımız için olabilir mi? Ayrıca algoritmalar böyle çalışmıyor sen İncil’i aratmışsın google da ona göre reklam çıkartıyor
Youtube vanced var orijinalden daha iyi orjinaliyle aynı arayüzü var ama siyah tema da ekleniyor,onun dışında araka planda çalma pip özelliği ve onlarca değişik özellik var
ve hayaller hayaller 🙂
Ve başarılı olursa google kullanan sadece apple ve samsung kalır geri kalan bütün Çinli markalar bunu uygular Google zayıflar
Google ı destekliyoruz. Güvenlik ayağı altında engellemelere, kapalı olmaya devam. Google Android i bir kapatsa gör geliştiricilerin halini, hepsi bir havalara girdi. Yaşasın Google. Google, Sistem yapmışlar, beğenmiyorlar. Apple dan nefret ediyorum. Kapalı sistem.
geliştiricilervsanki baka kernel yazamazlar, senin dediğin olmaz, yapsa da bu “kendi ayağına kurşun sıkmak” gibi bir durum olur
Android ve IOS için oyun yazoyorum. Oyunlarım milyonu geçen indirmeler alıyor ve Huawei Türkiye temsilcisi arkadaş beni arayarak özellikle çok indirme alan oyunlarımı Huawei App Gallery’e yüklememi rica etti. Sanırım bi çok ülkede bu şekilde yazılımcıları arayarak AppGallery’i dolduruyorlar.
gecmiş olsun arkadaşlar artık google youtube alın size
Hadi inşallah, bitsin artık lu abd hükümdarlığı
ABD Çin’in dünyaya hâkim olmasını engeleyim derken aslında Çin’e yardım ettiğinin farkında değil
Google ı yıkalım diyenler çin Doğu Türkistan da zulüm yaparken biz Çin’e faydası olacak Huawei neden destekliyoruz hem bence Huawei gerçekten çin adına bilgi hırsızlığı yapıyordu
ABD ve ÇİN olan ülkemize oluyor hani nerde bizde üretim onları konuşuyoruz pehhhhhhhh
Google Play Servis Hizmetleri ile Huawei Hizmet Servisleri bir değil. Yarın Google uygulamaları dışarıdan yüklense bile Google bunu engelleyebilir. Bugün çoğu uygulama Google Play Servis Hizmetlerini kullanıyor ve bildirimlerini bu servisle yönetiyor. Kaç sene önce tasarlanmış bir işletim sisteminde bir sistem özelliğini kapat da bakalım ne oluyor. Herşey birbirine karışabilir ki uygulamayı sıfırdan yazmak gerekir bu da aynısı olamayacak. Bu yüzden Google hep bir adım önde. Google gidince çok güvenlik açığı oluşabilir sistemler açık olacak ve bu sistemi koruyacak olan bir altyapı kaliteli bir yazılımı oluşturmak çok zor ve uğraştırıcı. Bakalım neler olacak. Ben Google ve Android in yanındayım. Çünkü sistemi oluşturmuşlar ve saygı duyuyorum ve tabii ki Apple da Google Android in gelişmesini istemiyor.