Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    İki Şok Engelleme Kararı Daha!

    Türk internet kullanıcılarının sabırla sınavı devam ediyor. Daha önce defalarca legal siteleri, olmayacak sebeplerden kapayan mahkemeler, şimdi de dünya müzik endüstrisinin internet ortamındaki kalbi sayılan Last.fm ve MySpace‘i engellediler. TTnet bu sabah itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığından gelen karar sonucunda bu iki siteye erişimi kapattılar. Kimsenin anlamlandıramadığı olayda, engelleme sebebinin ne olduğu merak ediliyor.

    MySpace, amatör müzik gruplarının yeni demo’larını yayınladığı dünya çapında bir müzik sitesiydi. Amatör grupların sadece demo’ları değil, vereceği konserler, etkinlikleri, grup bilgileri gibi bilgiler de MySpace’te yer alıyordu ve yasadışı işlerle ilgisi yoktu.

    Reklam
    Reklam

    Last.fm ise internet radyoları arasında en ünlüsüydü. Hem ücretsiz şarkı dinleme olanağı sunan site, hem de yayın haklarını sonuna kadar koruyordu. Belirli bir ücret karşılığında istedikleri radyoyu dinlemelerine imkan sağlanıyordu. Last.fm şu an için sadece lastfm.com.tr yönlendirmesinden erişilemiyor.

    Reklam
    Reklam

    DNS Yönlendirmeleri ile engelin aşılması mümkün olsa da, yasa dışı içeriğe sahip olmayan iki dünyaca ünlü sitenin kapatılmasına tepki oldukça büyük.

    :: Bu karar ile ilgili düşüncelerinizi forumda paylaşın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    20 Yorum

    1. SDN Okuru

      teknolojiden anlamadıkları ne kadar belli bu kararı verenlerin şimdi herkes limewire a yüklenecek

    2. SDN Okuru

      eferim savcılığa büyük iş başarmış

    3. SDN Okuru

      ben hayatimda bole sacma adamlar gormedim

    4. SDN Okuru

      OHA ! Saçmalığın daniskası !

    5. SDN Okuru

      fcebook ta kapansın zaten kullanmiyorum boşuna yurt dışı çikişlarini kasmasin millet sonra rapidde sorun yaşamayalım deyilmi

    6. SDN Okuru

      normal burasu türkiye

    7. SDN Okuru

      “Yasadışı içeriğe sahip olmayan iki site” iddiası hukuki açıdan doğru değil. 🙂 Lisans sözleşmeleri yoksa yasa dışıdır. Demek ki yokmuş.

    8. SDN Okuru

      bir türkiye klasiği…

    9. SDN Okuru

      Open DNS kullanın engellere takılmayın 😉

    10. SDN Okuru

      Ben bu kararları alan kişilerin aklından şaşıyorum doğrusu. Neyseki bu engelleri aşmanın yolu var.

    11. SDN Okuru

      türk internet siteleri kazansın diye örneğin mynet kavun vb. gibi youtube yi de izlesene ve vidivodo kazansın diye kapattılar diye düşünüyorum bahane ararsan çok kapatmak iiçin.

    12. SDN Okuru

      Hiç şaşırmıyorum artık.Ne kötü dimi 🙁 [şaşırmamak yaniii]

    13. SDN Okuru

      Sonumuz nereye gidiyor..

    14. SDN Okuru

      Kim öğretti bunlara site engellemeyi ya artık herşey engellenir… Az kaldı google de sıraya girmiştir bence 🙂

    15. SDN Okuru

      ya last fm telif ödüyordu niye engelliyorsunuz ki 😀

    16. SDN Okuru

      ”Open DNS kullanın engellere takılmayın ;)”

      katiliorum ya kim takar ki engellenmismis ozel sunucudan legal olarak baglan ooh 😀

    17. SDN Okuru

      bir gün bilgisayarları piyasadan kaldıracaklarından korkuyorum…!

    18. SDN Okuru

      Burası TÜRKİYE denilebilcek bir durum daha .. Helal olsun.. Bakalım daha neler göricez..

    Diğer yorumları gör (19) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap