Bilim insanları galaksimizin nasıl oluştuğunu Einstein’ın teorilerine göre çözümlüyor. Ancak Hubble Balonu teorisi bu teorileri çürütebilir.
Hubble, kısa süreli bir molanın ardından görevine tüm hızıyla geri döndü. Çektiği görüntüde sıra sıra dizilmiş galaksileri yakaladı.
Bir toz bulutunun içerisindeki uzak bir yıldız üzerinde çalışan araştırmacılar, yakın çevrede bol miktarda suya rastladılar.
Albert Einstein tarafından tahmin edilen, kütleçekimsel merceklenme günümüzde bilim insanlarına yol göstermeye devam ediyor.
James Webb Uzay Teleskobu, 220 milyon ışık yılı uzaklıkta merkezinden ışık saçan galaksiyi görüntülemeyi başardı.
Auriga takımyıldızında Dünya’dan 580 ışıkyılı uzaklıkta bulunan gezegen, yoğunluğu en düşük gaz devi olarak nitelendiriliyor.
Yaklaşık 92 milyar ışık yılı genişliğinde olduğu tahmin edilen evren, genişlemeye devam ediyor. Peki bu nasıl ölçülüyor?
Genellikle Satürn’ü etkileyici halkaları ile tanıyor olsak da Neptün de sahip olduğu halkalar ile oldukça etkileyici görünüyor.
Dünya’dan yaklaşık 100 ışıkyılı uzaklıkta bulunan bu gezegen çifti, Speculoos-2 adında bir yıldızın yörüngesinde bulunuyor.
James Webb Uzay Teleskobu tam kapasiteyle çalışmaya başlaması ile birlikte insanlık tarihindeki ilkleri yaşatmaya devam ediyor.
Yıldız patlama galaksisi olarak nitelendirilen NGC 4303, güçlü bir yıldız oluşum bölgesi olarak öne çıkıyor.
NASA, Güneş’in yerçekimi ile oluşan doğal bir teleskopla çok daha uzakları görmenin mümkün olduğunu ortaya koydu.