Norveçli bilim insanları, uzun zamandır şüphelenilen bir konu hakkında sonunda kanıtlar bulmuş durumda. İnsanlığın zeka seviyesi her geçen gün geri gidiyor yani başka bir deyişle maalesef aptallaşıyoruz!

Bu yazılım geleceği görüyor!

Bu yazılım geleceği görüyor!

Geleceği gören yazılım, yapay sinir ağlarının hangi seviyede olduğunu gösteriyor. Geleceği gören yazılım ile bir kişinin 1 dakika sonra neler yapacağı tahmin edilebiliyor.

Bilim, insanoğlunun zeka seviyesi düşüyor diyor!

Ragnar Frisch Ekonomik Araştırma Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Bernt Bratsberg ve Ole Rogeberg adlı araştırmacılar, Proceedings of the National Academy of Sciences adlı yayındaki “Flynn Etkisi ve geri çevrilmesi çevresel nedenlerden kaynaklanmaktadır” başlıklı makaleleri ile insanlığı tehdit eden önemli bir konuya işaret ediyor.

Araştırmaya göre, insanların IQ puanları 1970’li yıllardan beri istikrarlı bir şekilde düşüş eğilimi gösteriyor. Çalışmada, 1970’ten 2009’a kadar Norveç’te zorunlu askerlik hizmetine giren genç erkeklerden alınan 730 bin IQ testi sonucu analiz edilmiş. Buna göre puanlar kuşak başına ortalama 7 puan azalma göstermiş ve IQ’nun sözde “Flynn Etkisi” tersine döndü. IQ’nun 20. yüzyılın ilk bölümünde ise yükselme gösterdiği belirtiliyor.

zeka seviyesi

Gerilemenin sebebi olarak çevresel faktörlerin altı çiziliyor. Araştırmacılar aileler arasında tutarlı eğilimler bulamamalarından dolayı; Bratsberg ve Rogeberg ebeveyn eğitimi, aile boyutu, artan göç ve genetik gibi faktörleri önemli nedenler olarak kabul ediyor. Kısacası, entelektüel zeka konusunda sıkıntılar baş gösteriyor.

Günümüzdeki matematik ve dil öğrenimindeki yeni tekniklerin de düşüşün sebebi olabileceği düşünülüyor. Ek olarak, insanların kitap okumak yerine teknolojik cihazlar ile çok fazla vakit geçirmesi de öne çıkartılıyor.

Ağaç ölümleri dünyayı tehdit ediyor!

Ağaç ölümleri dünyayı tehdit ediyor!

Afrika’nın tropik ikliminin simgesi haline gelen baobab ağaçları ölüyor. Araştırmacılar, çok dayanıklı olan bu ağaçların ölümünün gelecek için endişe verici olduğunu söylüyor.

Geçmişte telefon numaralarını bile aklımızda tutarken, artık akıllı telefonların bunu bizim yerimize yapması bile en küçük şeyleri bile tamamen teknolojiye emanet ediyor olmamızın göstergeleri arasında diyebiliriz. Yoksa yapay zekayı daha da zeki hale getirmeye çalışırken insanlığın zekasını hiçe mi sayıyoruz? Bizim yerimize yapay zeka mı düşünecek?