6 Ekim 2010 tarihinde kurulan Instagram, reklamları ve yorumları mercek altına aldı. Kısa bir süre önce canlı yayınlarda yorumların sabitlenmesini sağlayan bir özellik ile güncellenen sosyal medya mecrası, yeni bir karar ile gündemde.
Instagram canlı yayın yorumları için yeni özellik!
Yenilenen başa tuturma özelliği ile canlı yayında yorumları kontrol etmek çok daha kolay hale geliyor. İşte Instagram özelliği ve ayrıntıları.Instagram reklamları daha çok denetleyecek
Bundan böyle kullanıcıların cinsel yönelimini psikolojik veya ruhsal methodlarla değiştirmeyi amaçlayan dönüşüm terapilerinin ücretsiz bir şekilde tanıtılmasına izin verilmeyecek. Instagram, bu terapilerin ücretli tanıtımına da izin vermiyor.
İngiltere’de cinsel değişime karşı olan grupların dönüşüm terapileri için yaptığı protestolardan sonra böyle bir karar alan Instagram, bu terapilerin reklamını yapan bütün kullanıcıları uyaracak. Bu kurala şirketler de tabi olacak.
İlk etapta bu kuralı aşan kullanıcıların veya şirketlerin dönüşüm terapisi hakkında yayımladığı gönderiler silinecek. Bu uyarıyı ısrarla dinlemeyen hesapların tamamen kapatılacağı bildirildi. Görünüşe göre Instagram reklamları artık daha sıkı bir şekilde kontrol edilecek.
Instagram için çalışan bir basın sözcüsü, bu yeni şirket politikası hakkında şunları söyledi: “İnsanların cinsel yönelimine veya cinsel kimliğine yönelik yapılan saldırılara izin vermiyoruz ve dönüşüm terapisi için hazırlanan tanıtımları yasaklamak adına şirket politikalarımızı güncelliyoruz.”
“Politikalarımızı her zaman gözden geçiriyoruz. Bu konular için belirlediğimiz yaklaşımları sizlere aktarmak adına uzmanlara ve bu konularda kişisel deneyime sahip olan insanlara danışmaya devam edeceğiz.”
Instagram, dönüşüm terapisi reklamları hususunda asla taviz vermeyeceğini açıkladı. Facebook’un çatısı altında çalışan bu platformun yeni kararını nasıl karşılıyorsunuz?
Başlık bile yanlış yazılmış. Haber içeriğinde doğrusu yazıyor, yönelim diye ama başlığa gelince yanlış kullanım, tercih!
Düzelttiğiniz için teşekkürler. Cinsiyetimizi seçemediğimiz gibi cinsel yönelimimizi de (heteroseksüel, biseksüel, eşcinsel, transseksüel) seçemiyoruz. Tercih denildiği zaman seçim hakkı olur ama bu tercih değildir, yönelimdir.
Bu bir tercih degil yonelim. Hala anlayamiyorsunu bu bir yonelim. Ayrica instagram ve diger sosyal medya platformlarinin lgbtq+ gibi gruplari korumasi gerek. Cok fazla bullying ile karsilasiyoruz.
Bu konuda hassas olup yorumları dikkate aldığınız için ve düzelttiğiniz için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir haber olmuş, nicesi twitter’daki homofobiklere
Lpg ye zam mı geliyor yani
evet, bu bir tercih değildir. seçerek eşcinsel vs. olunmaz. arkadaşımızın ve sizin bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum.
instagram’ı da ayrıca bunları yasakladığı için teşekkür ediyorum zira bir heteroseksüeli terapi, tedavi vs adları altında eşcinsel yapamayacağınız gibi bir eşcinseli de hetero yapamazsınız. hâlâ bu kafada olan insanları görünce keşke çıktıkları ıslak mağarada kalsalar diye düşünmüyor değilim.
Cok guzel ve sevindirici bir haber. Her insanin hakki korunmali. Ozellikle korunmazsiz sekilde olan ve surekli saldiriya ugrayanlarinki korunmali. Tesekkurler guzel ve duyarli insanlar..
LGBT doğuştan gelen bişi bu gibi çağdışı işkence merkezlermin reklamları tabii ki engellenmeli
Doğrusu yanlışı çok önemli değil. Normal şartlar altında kendinde bir anormallik hissetmeyen bireyin çevresinde de bu tür akıl çelme manevraları olmaması güzel olmuş. Olanla ölmüşe çare yok maalesef