Yeni yıl yeni skandallar
2018 yılını zorlu bir şekilde geçiren Facebook’ta da yeni skandalla karşımıza çıktı. TechCrunch tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Facebook gençlerin internet trafiğini şeffaf hale getirebilmek için aylık bir ücret ödedi. Bu ödemenin 2016 yılından beri tüm uygulama marketlerinde bulunan Facebook Research uygulaması üzerinden yapıldığı söylendi. Facebook cephesi ise bunun gizli bir proje olmadığını açıkladı.
Mart ayına geldiğimizde Facebook yine bir skandalla karşımıza çıktı. Şirketin yıllardır, kullanıcılarının şifrelerini korumasız olarak sakladığı açıklandı. Bazı Facebook çalışanlarının iddiasına göre, şifreleri korumasız saklanan kullanıcı sayısı 200 milyon ile 600 milyon arasında değişiyor.
Bu olaydan da kısa bir süre sonra Meksikalı medya şirketi Cultura Colectiva’nın 540 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verilerini korumasız olarak bir Amazon sunucusunda sakladığı ortaya çıktı. Bu verilerin bağlantıyı alan herkes tarafından indirilebileceği söylendi.
Son olarak, bazı kullanıcıların Facebook hesabı açmak istediklerinde e-posta şifrelerini vermek zorunda olduğu skandalı da Facebook’un başını ağrıttı. Bu sayede Facebook 1,5 milyon kullanıcısının e-posta şifresini yanlışlıkla kendi sunucularına kaydetmiş oldu.