Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    LYS İçin ÖSYM Çözümü

    Bu yıl ilk kez iki aşamalı olarak gerçekleşecek olan üniversiteye giriş sınavının sancıları hâlâ sürüyor. Çoğu öğrenci YGS ve LYS sınavları için iki kez başvuru yapması gerektiğini bilmediği için geçtiğimiz hafta başlayan sınav kayıt döneminden faydalanamamıştı.

    Reklam
    Reklam

    Düşük kayıt ilgisinden şikayetçi olan ÖSYM yönetimi ise LYS için başvuruları üç gün daha uzatmıştı. Ancak pazartesi akşamından bu yana bankaların para yatırma sisteminde yaşanan sorun nedeniyle binlerce öğrenci sınav için başvurusunu gerçekleştiremedi.

    Geçtiğimiz gün haberimizde yer verdiğimiz gibi KPSS, DGS ve LYS için son başvuru günleri aynı haftaya denk geldiği için ÖSYM‘in para tahsil etme sistemleri çalışamaz hale geldi. ÖSYM bürosu bugün yaptığı açıklamayla duruma geçici bir çözüm getirdiğini belirtti.

    İşte sadece bugün geçerli olan çözüm.

    Reklam
    Reklam

    {pagebreak::LYS’ye nasıl başvurabilirsiniz?}

    LYS’ye nasıl başvurabilirsiniz?

    ÖSYM yarın sabah 10′a kadar DGS ve KPSS için başvuru ücretlerini tahsil etmeyecek. Sadece LYS‘e girecek olan vatandaşlara atanan sistemin ise çalışma saati uzatıldı. Saat 17:00 olarak açıklanan başvuru saatleri saat 00:00’a ertelendi.

    Reklam
    Reklam

    Sınav ücretini yatıran öğrenciler okullardan ya da ÖSYM merkezlerinden aldıkları internet şifresini kullanarak, başvuralarını kendileri yapabilecek. İşlemi gerçekleştirmek için gerekli adrese ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    :: Sizcde bu sistem arızasının mahduru oldunuz mu? Sizce ÖSYM sınav başvuru süresini artırmalı mı?

    Reklam
    Reklam

     


    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap