Mercedes-Benz, dünyanın en büyük otomobil şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, kullanıcılarına yıllardır sunduğu yüksek kalite ve teknolojileriyle çok seviliyor. Bu sayede dünya genelinde iyi satış rakamlarına kolaylıkla ulaşabiliyor.
Mercedes-Benz, her ne kadar dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olsa da üretimde bazı hatalar meydana gelebiliyor. Bu hatalar sonucunda şirket, geri çağırmalara yaparak araçlardaki sıkıntıları çözüyor. Şimdi de şirketten yeni bir geri çağırma hamlesi geldi. Mercedes, yüzbinlerce aracını geri çağırma kararı aldı.
Mercedes-Benz, topraklama ve arka kamera sorunları nedeniyle 140 bin aracını geri çağırıyor!
Mercedes, yeni yaptığı açıklamayla birlikte binlerce aracını geri çağırdığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre şirket, 140 binden fazla yeni aracını geri çağırma kararı aldı. Bu kararın sebepleri arasında araçlarda bulunan arka kameranın açılmama problemleri ve potansiyel olarak gevşek bir topraklama kablosu yer alıyor.
Geri görüş kamerasındaki sıkıntı nedeniyle 126.443 adet 2020-2021 yılları arasında üretilen CLA Serisi, GLE/GLS Serisi, A Serisi, C Serisi, E Serisi, E Serisi Coupe/Cabrio, GLA/GLB Serisi, GLC Serisi, CLS Serisi ve EQC otomobilleri geri çağırılıyor. Yapılan açıklamaya göre geri görüş kamerası gerektiği zamanlarda görüntü aktarımı sağlamıyor ya da kullanıcılarına uyarı veriyor.
Bu hatanın yazılımdan kaynaklandığını belirten Mercedes-Benz, araçların beyninde yapılacak yazılım güncellemesiyle birlikte bu hatanın ortadan kalkacağını belirtiyor. İkinci çağırma sebebi ise araçların yolcu koltuğunun altında gevşek bir 48V topraklanmamış kablo bulunması.
Yayınlanan bildiriye göre bu hatadan bazı 2020-2022 GLE450, GLS450, 2021-2022 AMG GLE53, 2020-2021 GLE580, GLS580, 2021 AMG GLE63, Maybach GLS600 ve AMG GLS63 modelleri etkilendi. Bu araçların sahiplerine şirket tarafından bildirim e-postaları gönderilmeye başlandı. 7 Haziran’a kadar tüm araç sahipleri bilgilendirilecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce bu tarz hatalar neden kaynaklanıyor? Görüşlerinizi yorumlar kısmında veya SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.