Dünyanın en köklü sosyal medya platformlarından Facebook, özellikle şirket ismini Meta olarak değiştirmesinden bu yana dünyanın birçok farklı bölgesinde geleceğin iş dünyasının alt yapısını oluşturmak için META adlı girişim istasyonları hayata geçiriyor. Şirket, Türkiye’deki varlığını artırıyor.
Meta Girişimcilik İstasyonu’nun son durağı Kahramanmaraş oldu
Dünya yazarı Kerim Ülker’in haberine göre Meta, Türkiye’deki girişimcilik istasyonları için yeni adres olarak Kahramanmaraş’ı seçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği’nin işbirliği ile Türkiye’de hayata geçirilen girişim, daha önce Mersin, Aydın, İzmir, Çanakkale, Antalya gibi şehirlerde de açılmıştı.
Kahramanmaraş’ta kurulan Meta istasyonunda aynı anda 30 kişinin çalışabileceği belirtildi. İstasyonun kente gelmesinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun büyük emeği bulunuyor. Balcıoğlu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı.
Dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Facebook’un TOBB ve Habitat Derneği ile geliştirdiği bu ekosistem, şehrimizin girişimci adaylarının da önünü açacak. İstasyondan 20’si software 10’u da atölye kısmı olmak üzere aynı anda 30 genç arkadaşımız faydalanabilecek. Atölyelerde 3 boyutlu yazıcı, lazer kesiciler gibi üretime dayalı malzemeler de bulunuyor
Balcıoğlu Meta Girişimcilik İstasyonu’nun kadın girişimcileri destekleyeceğini belirtti. Ek olarak teknoloji okuryazarlığı, ihracat, KOBİ, dijital gazetecilik gibi bir çok konuda eğitimlerin verileceğini belirtti. Balcıoğlu, projenin kente gelmesinin 2 yıla aşkın bir sürecin sonucu olduğuna değindi.
Meta Türkiye’deki varlığını arttırsa da son günlerde pek de iyi ilişkiler için de değil. Geçtiğimiz yıllarda Meta henüz Facebook ve diğer platformların çatı şirketi değilken Zuckerberg yönetiminin yaptıkları Rekabet Kurumu’nun radarına girdi. Bu doğrultuda başlatılan soruşturma ise bugün sonuçlandı ve oldukça yüksek bir ceza kesildi.
Neden Kahramanmaraş?
Çünkü oradaki Y kuşağı ve özellikle Z kuşağı yazılım konusunda kendini geliştiriyor.
Maraş belki 10 yıl sonra yazılımcısı ile meşhur olacak.