Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarının çatı şirketi olan Meta, yeni bir yasal süreçle karşı karşıya kaldı. Şirketin sosyal medya ağlarından biri olan Facebook’taki zararlı içeriklerle mücadelesindeki yetersizlik, söz konusu davanın açılmasına neden oldu. İşte detaylar
Meta hakkında yasal işlem başlatıldı
Kasım ayında iktidara gelen Malezya hükumeti, seçim sürecinde vadettiği üzere provokasyonların önüne geçebilmek adına düğmeye bastı. Provokatif din ve ırk söylemlerini içeren sosyal medya paylaşımlarının Facebook tarafında son derece yaygın olduğunu tespit eden yönetim, Meta şirketinin bu tip zararlı içeriklerle mücadelede son derece yetersiz olduğunu ifade etti. Konunun yargıya taşınması suretiyle şirket hakkında cezaî işlem uygulanacağını ifade eden hükumet yetkilileri, provokasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.
Malezya’daki sosyal medya kullanıcıları, ağırlıklı olarak Facebook üzerinde aktiflik gösteriyorlar. Bu durumun bilincinde olan hükumet, popüler sosyal medya platformunu mercek altına almıştı. Irkçı söylemler, dini değerleri zedeleyici paylaşımlar ve çevrim içi kumar gibi yasa dışı uygulamaları tanıtan reklamlarla ilgili olarak Meta’yı defalarca uyaran hükumet komisyonu, söz konusu uyarılara karşın alınan önlemlerin yetersiz olduğunu açıklayarak konuyu yargıya taşımaya karar verdi.
Meta: Yeni yapay zekamız yayınlanamayacak kadar tehlikeli!
Meta, Voicebox isimli ses taklit aracını kullanıma açtı. İki saniyelik kayıt örneğiyle bir kişinin sesini taklit edebiliyor.Malezya hükumetinin aldığı karar hakkında henüz bir açıklama yapmayan Meta’nın sürecin ilerleyen kısımlarında ne tür adımlar atacağı henüz bilinmiyor. Zararlı içeriklerin görmezden gelinmesinin bilinçli bir uygulama olduğu kanaatindeki hükumetin açtığı davada nasıl bir netice alınacağı ise büyük bir merak konusu. Peki sizler, konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Malezya hükumetinin sosyal medya hassasiyeti, sizlere de tanıdık gelmiyor mu? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.