Microsoft korsan yazılım ile savaşmaktan yorulmuş gibi görünüyor. Zira, arama motorlarında resmi fiyatlara kıyasla çok uygun fiyatlı Microsoft ürünlerini bulabiliyorsunuz. Microsoft’un kendi arama motoru Bing’de bu ürünleri listeliyor.

Microsoft’un gelirini artıran sistem belli oldu

Microsoft’un gelirini artıran sistem belli oldu

Microsoft bulut sistemleri, hem kullanıcısını hem de şirketini çok mutlu ediyor. Kullanılmayan uygulamaları, oynanmayan oyunları ve tercih edilmeyen hesapları silen firmanın yeni odağı bulut bilişim.

Buralarda çok uygun fiyata satılan ürünlerin çoğunun lisansının geçersiz olduğu belirtiliyor.

Microsoft korsan yazılım ile ilgilenmiyor mu?

Orijinallik Sertifikası (COA) ile birlikte verilen Ürün Anahtarı Kartları haricinde, Microsoft, ürün anahtarlarını tek başına ürün olarak dağıtmaz. Herhangi bir alışveriş sitesinde, ya da çevrimiçi reklamlarda çok ucuza bir ürün görürseniz, bu ürün anahtarları büyük olasılıkla sahte veya çalınmış olabilir”

“Müşterilerimizi Microsoft’tan veya güvenilir ortaklarımızdan birinden orijinal Windows ve Office 365 satın almaya teşvik ediyoruz. Endüstri uzmanlarına göre, orijinal olmayan Windows ve Office 365 de dahil olmak üzere korsan yazılımların kullanılması, kötü amaçlı yazılım bulaşması, kişisel bilgilerin sahtekarlığa maruz kalması ve düşük performans gibi riskler içerebiliyor. ”

Microsoft korsan yazılım kullanımına izin mi veriyor

Tüm bunlara rağmen Microsoft’un son yıllarda korsan yazılım ile mücadelede daha yumuşak davrandığı görülüyor. Önceki yıllarda korsan yazılım konusunda çok katı olduğu bilinen firmanın bu davranışının ChromeOS, Gsuite ve Libre Office v.b. rakiplerin yayılmasını azaltmak için yapılan bir taktik olduğu düşünülüyor. Bu nedenle Microsoft’un korsanlığa karşı bu tutumu, bir pazarlama stratejisi olarak da yorumlanabilir.

Bunun yanı sıra Microsoft, bir Linux çekirdeğini Windows 10’a entegre etmek veya Android işletim sistemine yakınlaşmak gibi hamleler de yapıyor.