Akıllı telefonların vazgeçilmezleri olan mobil uygulamaların pek çoğu insanların saatlerce vakit harcamasına neden oluyor. Özellikle Instagram ve TikTok gibi çok popüler olan uygulamalar insanların uyanık oldukları zamanları değerlendirdikleri mecralar haline gelmiş durumda. Yapılan yeni bir araştırma ile ortaya çıktığı kadarıyla insanlar mobil uygulamalar için uyanık oldukları zamanın dörtte birini harcıyor. İşte mobil uygulamalarda ne kadar zaman harcıyoruz? Sorusunun cevabı:
Zihinsel sağlık durumunu izleyen mobil uygulama
Geliştirilen PROSIT adlı uygulama ile zihinsel sağlık durumu izlenebiliyor. Zihinsel sağlık durumunu izleyen mobil uygulama PROSIT nedir?Rakamlarla mobil uygulamalarda ne kadar zaman harcıyoruz?
App Annie’nin 2020 yılı için hazırladığı rapora göre, dünyanın dört bir yanındaki insanlar telefonlarındaki uygulamaları kullanarak günlük ortalama 3 saatini harcıyor. Bu ise uyanık olunan zamanın dörtte birini mobil uygulamalara harcadıkları anlamına geliyor.
Bildiğiniz gibi bu yılın başından salgın sebebiyle karantina sürecindeydik ve salgın sebebiyle pek çok kişi daha da ”dijitalleşti” hal böyle olunca da telefon kullanımları ciddi oranda artış gösterdi. Bunun rakamlara yansıması ise uzun sürmüyor. Yeni yayımlanan raporta ortaya çıkan rakamlar corona virüsün de etkisiyle mobil tarafın son beş yıldaki en yüksek rakamlara ulaşmasını neden oluyor.
App Annie araştırmacılarının çalışmasına göre, 2015 yılından bu yana mobil uygulamalarda geçirilen süre yüzde 50 oranında artış gösterdi. İnternet hızlarının artması, mobil uygulamaların çeşitlenmesi ve corona virüsü sebebiyle pek çok şeyin dijitalleşmesi göz önüne alınırsa aslında bu rakamların tesadüf olmadığı ortaya çıkıyor.
Mobil kullanımların en yüksek artış yaşadığı ülkeler ise sırasıyla; ABD, Hindistan, Endonezya, Pakistan ve Rusya oluyor.
Akıllı telefonların kullanımlarının, internet kullanımlarıyla paralel olarak artmasıyla birlikte her yıl binlerce mobil uygulama geliştiriliyor. Hatta raporda en çok indirilen 100 uygulamanın üçte birinin yeni geliştirilen uygulamalar olduğunun altı çiziliyor.
Dünyanın en popüler uygulamalarından olan TikTok, ABD’de en yüksek uygulama rakamlarını gördü. Sensor Tower’ın nisan ayında bildirdiğine göre, sosyal medya uygulaması dünya çapında 2 milyardan fazla indirildi. Türkiye’de de popülerliğini her geçen gün artıran mobil uygulama, gelirlerini de her geçen gün artırıyor.
Bu rakamların yanında App Annie’ye göre 2019’da en çok aylık aktif kullanıcılara sahip olan uygulamalar şu şekilde; Amazon, Apple Müzik, Gmail, Google Haritalar, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Netflix, Snapchat ve YouTube’u içeriyor.
YouTube ta video izlerim. Bu kadar
Vallahi bir Sakaryalı olarak %90 shiftdelete.net te vakit geçiriyorum 🙂 hakkı abiye selamlar
Vakit geçirdiğim yerler haber siteleri ve YouTube..
Neredeyse hiç çalışırken haberleri dinliyoru veya gazeteleri sesli okutturuyorum