Reklam

NASA’nın Uzay Gemisi Düşüyor mu?

13
Reklam

NASA’nın, Uzay’daki bilinmeyen gezegenleri keşfetmek, var olan gezegenleri gözlemek amacıyla kullandığı Kepler Uzay Gemisi Projesi tehlikeye girdi.

NASA’nın, 7 Mart 2009 tarihinde 550 milyon dolar maliyetle Uzaya yolladığı Kepler Gemisi, The Independent’da yer alan habere göre acil durum tehlikesi vererek, kendisini acil durum moduna aldı.

Kepler’in kendisini acil durum moduna alması, en düşük seviyede faaliyet vermesi anlamına geliyor. Yani uzay mekiği yalnızca yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebiliyor.

Reklam

Dünyadan an itibariyle 120 milyon kilometre uzakta olan Kepler, acil durum modunda normale oranla  daha fazla yakıt harcaması yapıyor. Bu da demek oluyor ki, gemi yakıt takviyesi yapılmadığı takdirde imha olma tehlikesi ile karşı karşıya olacak.

Kepler Uzay Mekiği, en son Samanyolu Galaksisi’nin merkezine doğru yolculuk yapma görevine sahip olmuştu.

Kepler Uzay Mekiği Ekibinin acil durumlarda, NASA’nın iletişim faaliyetlerine erişim izni buluyor. Bu bağlamda ekip, herhangi bir hasara sebebiyet vermeden 13 milyon kilometre uzaklıktaki Kepler’i normal faaliyetlerine döndürmeye çalışacaklar.

Kepler Uzay Gemisi daha önce 2012 yılında jiroskopik tepki tekerleği arızası ile karşılaşmıştı. NASA 2014 yılında aracı düzelttikten sonra yeni göreve yollamıştı.

:: NASA’nın araçlarının dahi bazı görevlerde arızalanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

13 Yorum

  1. "Dünyadan an itibariyle 120 milyon kilometre uzakta olan Kepler"
    "13 milyon kilometre uzaklıktaki Kepler’i normal faaliyetlerine…"
    İki ayrı rakam var.

  2. Güneş enerjisi varda güneş enerjisi ile uzayda hareket edemezsin. Hız kazanabilmen için bir şey atman lazım. Roket motoru gibi.

  3. Arkadaşlar, surtunmesiz ortamda da olsa havadaki partiküller dönüş hızını yavaşlatır buda dünyaya serbes düşüş anlamına gelir, yörünge hızını gereken sevide tutmak icin yakıt olarak hidrojenproksit kullanıyorlar, belirlenen zamandan önce bitmisse sizinti vardır, gidip tamir ederler sorun yok.. Hidrojenproksit kuaforlerdeki sac beyazlatıcı 🙂

  4. Bu kadar çelişki olamaz bir yazıda.120 km uzaklıktaki diye yazıyorsunuz daha sonra 13 km.Biraz daha özen verin yazdıklarınıza..

  5. Arkadslar merak ettigim birsey var mesela uzatda giden hareket eden bi aracin ustune pervane taktik pervane donermi donmezmi

  6. Uzayda kinetik enerjiye bir engel yok diye biliyorum. Sonuçta bütün maddeler hareket halinde, insan yapımlarıda dahil.

    Fakat uzayda bizim bildiğimiz gibi hava denilen kavram olmadığı için pervane sadece döner ama hiçbir işe yaramaz kanaatindeyim.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version