Zararlı yazılımları istatistiksel olarak günlükleme sistemi olan ESET ThreatSense.Net raporlarına göre “Win32/PSW.OnLineGames” adlı bu yazılım tüm malware tespitlerinin % 16.18‘ini oluşturuyor. Bu yazılım, özellikle masif, çok eşli, çevrimiçi oyunlar (MMORPG) ve bu oyunlara katılımlar hakkında bilgi toplama amaçlı ve rootkit, keylogging yeteneklerine sahip bir Truva atı ailesine mensup. Genel olarak bilgiler davetsiz misafirin bilgisayarına gönderiliyor.
Lineage, World of Warcraft ve Secondlife gibi MMORPG oyunlar, sadece taciz için değil phishing ve diğer dolandırıcılık yöntemleri gibi gerçek dünyada finansal kayıplarla sonuçlanabilecek tehditlerle maruz kalıyor.
Temmuz ayı boyunca “Win32/Agent” adlı zararlı yazılım, ikinci önemli tehdit olarak raporlandı. ESET bu etiket ile, kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana göndermeye çalışan bir dizi malware’i tanımlıyor. Bu malware genellikle kendini geçici (temporary) dizinlere kopyalıyor ve kayıt defterine, gizlice yerleştirdiği ve rastgele başka dizinlere kopyaladığı dosyalar ile ilgili kayıtlar ekliyor. Bu da dosya tespit edilip silinse dahi sistem her başladığında zararlı işlem tekrar yürütülecek anlamına geliyor.
Bir süredir gündemde olan ve üçüncü tehdit sırasında yer alan “Win32/Conficker” ise Windows işletim sistemlerindeki bir açığı kullanarak ağ üzerinde yayılan bir solucan türü. Bu açık sayesinde saldırgan geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor. Sürümüne bağlı olarak güvenli olmayan paylaşımlar ve çıkarılabilir medyalar aracılığı ile de Windows’un Autorun özelliğini kullanarak yayılabiliyor.
ya önce bulduğun virusleri silmeyi becer sayın eset, kaspersky 2010 forever
allah razı olsun ne diyelim dünyadan haberimiz yok bilgisayara giren virüsten nasıl haber alacaz sizin gibiler olmasa yandık