Son yıllarda Türkiye’de dahil olmak üzere tüm dünyada, elektrikli scooter en önemli ulaşım araçlarından biri haline geldi. Özellikle 2020’de, tekrar sokaklara çıktığımız yaz aylarında elektrikli scooter, en çok kullanılan ulaşım araçları arasında yer aldı. Yeni bir elektrkli scooter girişimi, üç tekerli tasarımı ve otonom bu keyifli ulaşım aracı ile ilgili tüm ezberleri bozan özelliklere sahip.
Yeni Seat Leon özellikleri ve Türkiye fiyatı
Volkswagen bünyesinde bulunan Seat, dördüncü nesil Leon fiyatı ve özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni Seat Leon, 1.5 TSI 130 HP motoru, 6 ileri manuel şanzımanı ve FR donanımı seçeneği ile C segmentinde lüks bir konfor sunuyor.Spin S-200 elektrikli scooter ve ezber bozan özellikleri
Ford tarafından satın alınan Spin mikro mobilite girişimi, elektrikli scooter pazarının lider firmalarından Segway-Ninebot ile ortaklaşa yeni bir scooter geliştirdi.
Öncelikle alışılmışın dışında üç tekerli olan bu scooter, çok daha dengeli bir yapıya sahip. Elektrikli scooter kullanmakta zorlanan ve deviren kullanıcılar için bu üç tekerli aracı devirmek neredeyse imkansız.
Ancak bu elektrikli scooter, özellikle otonom yapısıyla diğer rakiplerinden sıyrılıyor. Türkiye’de de scooter kiralama şirketleri, araçların rastgele yerlere bırakılması gibi sorunlarla boğuşuyor.
İşte Spin S-200 ön ve arkasında yer alan kamera sistemleri ve Tortoise yazılım firması tarafından geliştirilen uzaktan kontrol yazılımı sayesinde otonom bir yapıya kavuşuyor.
Scooter yanlış yere park edildiğinde ya da sürücülerin çok daha kolay bulabileceği merkezi noktalara taşınmak istendiğinde, uzaktan kontrol sayesinde kolayca farklı lokasyonlara taşınıyor.
S-200 elektrikli scooter, üç bağımsız fren sistemi ile donatıldı. Bunlardan birisi, rejeneratif yani aracın hareket halinde topladığı enerjiden beslenen bir arka fren sistemi.
Bu ön ve arka tekerlerde ise tüm scooterlardan alıştığımız, kampanalı yani tekere baskı yaparak duran klasik frenleme sistemi yer alıyor. Bu frenleme sistemi dışında, scotterın gidon kısmı da çok daha kolay kavramayı sağlayacak bir yapıda tasarlanmış.
Scooter, engebelerden ve çukurlardan çok daha az etkilenmeniz için ön iki tekere bağlı amortisörlere de sahip. Ancak şu an için Ninebot-Segway ortaklığı ile geliştirilen scooterın hızı, kaç derece yokuş çıkabileceği gibi teknik özellikleri ortaya çıkmış değil.
Elektrikli scooter kiralama için düşünülen bu otonom modellerin, Ninebot-Segway tarafından tüketiciye sunulup sunulmayacağı ise merak konusu. Şu an için geliştirme çalışmaları devam eden S-200 için ilk deneme ABD’nin Idaho eyaletinin Boise şehrinde yapılacak.
Bahar aylarında yapılacak bu denemede üçyüz S-200 kullanılacak. Spin S-200’ün 2021 yılında Kuzey Amerika’da hizmete girmesi planlanıyor. Sizce Türkiye’de bu tür otonom scooter modellerini görebilir miyiz? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Bizde olsa, onu yolda kullanıcısına giderken söküp satarlardı 😄
o gelene kadar benzerini yaparız kesin 🙂
şimdiye kadar olması saçmalık ne zamandan beri söylüyordum Bunu neden yapmıyorlar diye bir sürü müşteri kaybı
Hep dişaridan bekleniyor,bizde neden yapilmiyor örnek ulaşimi kolaylaştiracak elektrikli bisiklet ve sistemi motorsiklet fiyatini buluyor neymiş dolara bağliymiş ağaç testere motoru ile bisiklet yürüten istalarimiz var.