Tüm dünya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesine odaklanmış durumda. Yaklaşık bir aydır devam eden savaş hali, insanlık dramının üst seviyeye çıktığı günlerini yaşıyor. Rusya’nın işgali sürerken birçok ülke ve büyük şirketler, tavırlarını koyabilmek adına yaptırımlar uyguluyor. Rusya ve Rus toplumuna yönelik süren bu ambargo ortamına bir yenisi daha eklendi.
Rusya, TikTok videosuna bakarak Ukrayna’yı bombaladı!
Rusya ve Ukrayna arasında TikTok videosu krizi yaşanıyor. Bir Ukraynalının kaydettiği video, Rus askerlerine istihbarat oldu.Renault, Moskova’daki fabrikasının askıya alındığını duyurdu
Birçok dev şirket Rusya’ya karşı büyük bir yaptırım uyguluyor. Büyük otomobil firmaları da bu yaptırım akımına ayak uyduruyor. Reanult, tüm dünyanın Rusya’ya karşı yaptığı yaptırımlara uyduklarını belirterek bazı kararlar aldı. Bu kapsamda adım atan şirket, Moskova tesisindeki faaliyetlerini askıya aldı.
Renault, yaptırım kararında diğer büyük şirketlere kıyasla oldukça geç kaldı. Bu yüzden sert tepkilerin hedefinde kalan şirket, harekete geçti. Eleştrilere daha fazla dayanamayan şirket, üretim hattını durdurdu. Konuya ilişkin olarak şirketten bir açıklama yayınlandı.
Renault Grubu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantının ardından aşağıdaki önlemleri onayladı. Uluslararası yaptırımlara uyum için gerekli önlemleri halihazırda uyguladığını hatırlatıyor.
Renault’nun bu kararı almasındaki en büyük etken hiç kuşkusuz gördüğü baskı. Sosyal medyadan oldukça yoğun bir tepkiyle karşılaşan şirket, Ukrayna Başbakanı Vladimir Zelenskiy’nin de hedefi olmuştu. Bugün video konferans yoluyla Fransa Parlamentosuna konuşan Zelenskiy, Renault’nun Rusya’nın savaşının sponsoru olmayı bırakması gerektiğini vurgulamıştı.
Renault’nun aldığı yaptırım kararı sadece bununla sınırlı değil. Rusya’nın en büyük otomobil üreticisi olan AvtoVAZ’daki hisselerinin durumunu da gözden geçiriyor. Şirket, yüzde 69’luk hissesinin satışı ile ilgili tüm seçenekleri değerlendirmeye aldı. AvtoVAZ, ülkemizde de bilinen Lada marka otomobilleri üretiyor.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.