Geçtğimiz haftalarda belirlenen öncelikli kişilere aşı yapılmaya başlandı. İnternet üzerinden şikayetlerin artmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı, sahte aşı mesajları ile ilgili bildiri yayınladı.

Koronavirüs aşısının yan etkileri neler?

Koronavirüs aşısının yan etkileri neler?

Uzmanların görüşünü içermeyen veya güvenilir bir kaynağa dayanmayan 'koronavirüs' haberlerine itibar etmemeniz gerekiyor. Peki, uzmanlara göre Koronavirüs aşısının yan etkileri neler?

Sağlık Bakanlığı uyardı: Aşı sıranız geldi mesajlarına inanmayın

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde de koronavirüs aşılama sürecine girildi. Aşılama süreci ile ilgili video yayınlayan Sağlık Bakanlığı, sistemin nasıl işlediğini vatandaşlara duyurdu.

Bazı kötü niyetli kişiler tarafından mesaj gönderildiğini belirten yetkililer, gönderilen mesajlardaki linklere tıklanmaması gerektiğinin altını çizdi. Aşı süreci ile ilgili bilgilendirmenin sadece covid19asi.saglik.gov.tr üzerinden yapıldığını belirten yetkililer, olası dolandırıcılık senaryoları için vatandaşı uyardı.

Sağlık Bakanlığı, sahte aşı mesajı için uyardı

Yetkililer, aşı sırasını öğrenmek isteyen vatandaşların e-Nabız sistemi üzerinden öncelikli grupta olup olmadığını kontrol edebileceğini belirtti. Vatandaşların SMS ile de kontrol edebileceğinin altını çizen yetkililer, ” AŞI yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp 2023’e kısa mesaj (SMS) gönderebilirsiniz.” dedi.

Sağlık Bakanlığı’na ait resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ” Bakanlığımız tarafından gönderilmiş izlenimi verilen ‘Aşı sıranız geldi.’ içerikli sahte kısa mesaj (SMS) ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Dolandırıcıların gönderdikleri mesajda yer alan linke tıklayan vatandaşların kişisel bilgileri dolandırıcıların eline geçmektedir. TC Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara ‘Aşı sıranız geldi.’ içerikli mesaj göndermemektedir.” ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/saglikbakanligi/status/1352985596218793984