Sağlık Bakanlığı resmi Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Sağlık Bakanlığı sosyal medya uyarısı ile sahte sosyal medya hesaplarının olduğunu ve bunlara itibar edilmemesi gerektiği söyledi. Özellikle corona virüsü sonrası güvenilir sosyal medya hesaplarının kullanıcılar tarafından takip edilmesi söyleniyor. Resmi olmayan kaynakların paylaşımlarına güvenilmemesi gerektiği aktarılıyor.
Sağlık Bakanlığı sosyal medya uyarısı yaptı
Sağlık Bakanlığı Corona virüsü Bilim Kurulu üyeleri adı altında son birkaç gün içinde sahte sosyal medya hesaplarının sayısında önemli bir artış olduğu aktarıyor. Halkı korkuya ve endişeye sürekleyici paylaşımları gerçek Bilim Kurulu üyesiymiş gibi paylaşan kişiler için cezai yaptırımlar uygulanabilir.
Hatta konuya dair, sahte hesap açan ve buradan yapılan sahte bilgileri dolaşıma sokan kişilerin tespit edilmesi halinde 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya olduğu aktarılıyor. Sağlık Bakanlığının resmi açıklaması ise şu şekilde:
”T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve Kurul Üyeleri adına sahte sosyal medya hesapları açıldığı tespit edilmiştir. T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüsü Bilim Kuruluna ait sosyal medya hesabı BULUNMAMAMAKTADIR. Resmi Kaynağı olmayan sahte profillere ve paylaşımlarına lütfen itibar etmeyiniz.”
Bu açıklamayla birlikte paylaşımın altına, ”bilgiye resmi kaynaklardan ulaşın, doğru bilginin yayılmasına destek olun” şeklinde bir notta düşüldü. Sosyal medya kullanıcısı T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyelerinin ise resmi hesap bilgileri söz konusu paylaşımla aktarıldı işte konu hakkında Twitter üzerinden yapılan paylaşım:
T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve Kurul Üyeleri adına sahte sosyal medya hesapları açıldığı tespit edilmiştir.
Resmî kaynağı olmayan sahte profillere ve paylaşımlarına lütfen itibar etmeyiniz.
Sosyal medya kullanıcısı olan Bilim Kurulu Üyelerinin hesap bilgileri👇 pic.twitter.com/JL6QKAd3Y4— T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Çözüm (@sagliklicozum) April 21, 2020
insanlar neye inanmak isterse ona inanır. Doğru veya yanlış olması çok önemli değil. Aç rüyasında yemek görür, sarhoş ise şarap…Mesele beyni olan ve bu beyni kullanabilen insanlar olduğu bir sosyal medya yaratmak.