Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Samsung, otomotiv sektörüne girmek için kolları sıvadı!

    Samsung, otomobil kamerasını seri üretime sokuyor. Koreli şirket, zorlu hava şartlarında bile çalışacağını söyleyerek iddialı konuştu.

    Samsung, yeni nesil bir otomobil kamerası için çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda seri üretime sokmaya hazırlanıyor. Teknoloji devinin yeni kamerası, sürüş güvenliğini önemli ölçüde artırmayı ve yüksek düzeyde otonom işlevselliğin önünü açmayı hedefliyor.

    Samsung otomobil kamerası seri üretime hazır

    Samsung Electro-Mechanics tarafından üretilecek yeni kamera, zorlu hava koşullarına dayanacak şekilde tasarlanıyor. Şirketin açıklamasına göre, mevcut endüstri standartlarından 6 kat daha güçlü olacak bir kaplamaya sahip.

    Reklam
    Reklam

    Özel suya dayanıklılık ve koruma işlemleri; kamera üzerindeki sensörün yağmur, kar veya yüksek sıcaklıklarda bile çalışır durumda kalmasını sağlıyor. En önemlisi ise kameranın 60 saniye içinde don veya kar birikimini temizlemek için kendi kendini ısıtan bir mekanizmaya sahip olması.

    Samsung, özellikle zorlu kış şartlarında görüşün düşmesiyle birlikte kameranın ön plana çıkacağını düşünüyor. Karlı havalarda lensi açık tutarak sürücülerin yolu daha rahat şekilde görmesine olanak tanıyacak.

    Reklam
    Reklam

    İris benzeri bir diyafram kontrolü ise pozlamayı otomatik olarak optimize ederek gece veya gündüz net görüntüler elde edebilecek. Samsung, bu özelliklerin gelişmiş sürücü destek sistemlerini (ADAS) destekleyecek şekilde tasarlandığını ifade etti.

    Samsung’un görüntü sensörü teknolojisinin hem yüksek çözünürlüklü hem de güçlü bir düşük ışık performansı sunması bekleniyor. Şirket, otomotiv kameralarının 2025 yılına kadar yüzde 24’lük bir pazar payına ulaşabileceğini düşünüyor.

    Reklam
    Reklam

    Bakalım hangi markalar Samsung kamerasını tercih edecek, zamanla göreceğiz. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. Harun

      Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı zaten Samsung’un Kore’deki sahibi Güney Kore’de Renault Samsung olarak satılıyor zaten bkz: Renault Fluence (Samsung SM3), Latitude (Samsung SM6), Arkana (Samsung XM3), Talisman (Samsung SM7) olarak Güney Kore’de satılmaktadır. Renault Samsung Motors zaten Samsung’un otomobil üretmek için kurduğu bir koldur. Samsung’un halihazırda Renault ile edindiği bir tecrübe var Güney Kore pazarında. Huawei ve Xiaomi’den sonra Samsung’un da bu pazara girmesi şaşırtıcı olmaz

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version