Teknoloji devleri, akıllı telefonlarda kendi kendine onarım (Self Repair) programını kullanmaya başladı. Bunların öncülerinden olan Samsung, geçtiğimiz dönemde Güney Kore’de başlattığı programı genişletmek istiyor.
Samsung, Self Repair Haziran sonunda Avrupa’ya taşıyor
Apple’ın öncülük ettiği kendi kendine onarım programına Samsung da dahil oldu. Şirket, uygulamayı kısa süre içinde dünya geneline yaymak istiyor. Samsung Self Repair programı, bu ayın sonuna kadar Avrupa’nın bazı ülkelerinde hayata geçirilecek. Daha sonra da şirketin pazarda olduğu tüm bölgelerle geçerli olacak.
Samsung Self Repair programı ilk olarak Belçika, Fransa, İtalya, Hollanda, Polonya, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık’ta uygulanacak. Program, yedek ekranlar, arka paneller ve şarj konektörleri ile serisi amiral gemisi telefonlardan Galaxy S20, Galaxy S21 ve Galaxy S23 serilerini kapsıyor.
Samsung Güney Kore’de başlattığı yeni uygulaması ile kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlıyor. Markanın müşterileri artık cihazları bozulduğunda parça ve ekipman siparişi verebilecek. Yani kendi telefonunuzu orijinal yedek parça ve kaliteli ekipmanları kullanarak tamir edebileceksiniz.
Sistemin işleyişiyse oldukça basit. Bir Samsung cihazına sahipsiniz ve cihazınız zarar gördü. İnternet siteleri üzerinden cihazınızın modelini ve sorunlarını belirtiyorsunuz. Marka size sorunu çözmenize yardımcı olacak ekipman ve yedek parçaları yolluyor. Böylece cihazınızı garanti dışına çıkarmadan kendi tamir işleminizi yapabiliyorsunuz.
Samsung’un programı hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.
Suistimale çok açık..
Çok güzel bir fikir neden olmasın
Apple taktiği. Apple ne yaparsa Samsung aynısını yapıyor. Ama hepsi müşterilerini daha fazla yolmak için. Haberde keşke birde parça fiyatlarını bulup yazsaydınız. Sadece ekranın fiyatı nerdeyse telefon ile aynı para. Üstelik bu telefonları açmak, sökmek öyle kolay bir şey değil. Herşey güçlü yapıştırıcılarla sabitlenmiş. Zarar verme ihtimaliniz çok yüksek. Yani önce bir telefon parası kadar yedek parça ücreti ödeyip, sonra onları takarken komple zarar verip sonra hepsini çöpe atıyor ve sonra bir telefon parası daha ödeyip yenisini alıyorsunuz. Olay bu. Sanırsın arkada iki var, açıp değiştiriyorsun. Sonra hepsi kolayca bitiyor.