Ülkemizde de ağırlıklı olarak kullanılan Sinovac, Covid-19 ile mücadelede önemli bir yere sahip. Türkiye’de 24 milyon doz aşı uygulandı ve devam ediyor.

Elbette sürecin hızlanması için aşıların yeterli miktarda tedarik edilmesi gerekiyor. Buna göre Sinovac’ın aldığı yeni karar ile aşı tedarikinde yaşanan sıkıntılar geride kalabilir.

Çin aşısı Sinovac’ın Türkiye’deki etkinliği belli oldu

Çin aşısı Sinovac’ın Türkiye’deki etkinliği belli oldu

Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan basın toplantısında Çin aşısı Sinovac'ın Türkiye'deki Faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuldu. 

Sinovac toplam 5 ülkeye aşı üretimi için lisans verdi

Sinovac CEO’su Yin Weidong Bloomberg ile yaptığı bir söyleşide aralarında Türkiye‘nin de olduğu beş ülkeye üretim lisansı verdiklerini belirtti.

CEO tarafından yapılan açıklamada Türkiye dahil Brezilya, Endonezya, Malezya ve Mısır‘a CoronaVac aşısını üretmesi için lisans verildi.

Bloomberg’e konuşan Yin, Türkiye dahil Brezilya ve Endonezya nüfusunun yüzde 20‘sini aşılayabilecek kadar aşı tedarik ettiklerini ancak bunun şu anlık yetersiz olduğunu belirtti. Bu yüzden Yin, aşıların üretimi için lisanslamayı tercih ettiklerini ifade etti. Ayrıca Yin, CoronaVac aşısının etkinliğinden de bahsetti.

Yin, söyleşide farklı klinik sonuçlarını savunurken CoronaVac’ın gerçek dünyada daha iyi sonuç verdiğini gösteren kanıtlar olduğundan bahsetti.

CEO, Sinovac’ın ürettiği CoronaVac aşısı, Endonezya’da sağlık çalışanları arasında yapılan gözlemde yüksek etkinlik sonuçlarına ulaştığını belirtti.

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadı Sadıkin ise konuyla alakalı Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “CoronaVac aşısı olan 25,374 sağlık çalışanı aşının ikinci dozunu olduktan sonra 28 gün boyunca izlendi. İzlenen grup içinde can kaybının yüzde 100 ve hastaneye yatışlarda yüzde 94 oranında önleme oldu. Ayrıca izlenen grupta, Covid-19 bulaşması yüzde 94 oranında azaldı” açıklamasında bulundu.