Endonezya’nın SinoVac aşı çalışmalarına öncülük eden bilim insanı koronavirüsten hayatını kaybetti. Aşının etkinliği tartışılıyor.
CoronaVac’a verilen acil kullanım onayından sonra gözler aşı randevularına çevrildi. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı için randevu alma ekranını kullanıma açtı. Peki aşı randevusu nasıl alınır?
Sinovac aşısı için beklenen lisans verildi. Aşı tedariklerinde yaşanan sıkıntının verilen lisan ile çözülmesi bekleniyor. Aşılama oranında artış olabilir.
Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan basın toplantısında Çin aşısı Sinovac’ın Türkiye’deki Faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısını yoğun bir şekilde kullanan İngiltere, İsrail ve İsviçre ilk doz kullanımda ortaya çıkan koruma sonuçlarını açıkladı.
Ülkemizde önce sağlık çalışanlarına uygulanan aşılama geçtiğimiz Perşembe günü başladı. Türkiye’de kaç kişiye aşı yapıldı? Sorusunun cevabını ise Sağlık Bakanlığı açıkladı.
Ocak ayının ikinci haftasında başlaması beklenen resmi aşılama öncesi Çin aşısını yaptıran ilk kişi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve gönüllü bazı Bilim Kurulu üyeleri oldu.
Sağlık Bakanlığı, aşılama sürecine ilişkin yeni Aşıla uygulamasını yayınladı. Uygulama ile aşılama sürecinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor.
Ülkemizde Çin aşısı olarak da bilinen SinoVac aşısının Brezilya’daki etkinlik oranı yüzde 78 olarak duyuruldu. Araştırmalar, aşının ciddi bir yan etkiye sahip olmadığını gösteriyor.
Brezilya, Sinovac Biotech’in geliştirdiği, CoronaVac isimli COVID-19 aşısının etkili olduğunu ancak 3. faz sonuçların ertelendiğini açıkladı.
Koronavirüs aşıları ne kadar başarılı, bilinenler neler? İşte dünyanın yakından ilgilendiği CoronaVac vs Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısı!
Türkiye’ye de bu ay gelecek Çin’de geliştirilen aşı CoronaVac için ortaya tatsız bazı haberler ortaya çıktı. İşte aşı hakkındaki haberler: