Serimizin 4.bölümünde de özgün içerik örneklerine devam edeceğiz;
İlgi çeken paylaşımlarınızı tekrar paylaşın. Duyurularınızı ya da üzerinden zaman geçmiş ve beğenilmiş gönderilerinizi tekrar tekrar paylaşabilirsiniz.
Dokümanlar ve infografikler paylaşın. Size ya da kurumunuza ait olmak zorunda değil. Özellikle infografikler son zamanlarda daha çok ilgi görmeye başladı. En azından Pinterest’te her gün bir infografik paylaşmaya çalışın. Visually sizin için iyi bir kaynak olabilir.
Videolar paylaşın. Hep yazı, hep yazı olmaz. Uzunluğu iki dakikayı geçmeyen videolar her zaman daha çok ilgi çekerler. Ürünleriniz için hazırladığınız kısa tanıtım videolarını ve internette bulduğunuz ilginizi çeken videoları paylaşın.
Sevdiğiniz şarkıları paylaşın. Fizy, Grooveshark gibi müzik paylaşım siteleri üzerinde barınan şarkıların linklerini paylaşabilirsiniz. İlla kurumunuzun intro müziği vs. olmak zorunda değil. Biraz rahat olun, Sosyal Medya’da kurumlar insanlara yakın oldukları kadar takip edilirler.
Yeni kullanıcılara yardım edin. Sosyal Medya ile yeni tanışan kullanıcıların sorunlarını çözmelerinde yardımcı olun. Hem kişisel hem kurumsal hesaplarda bu tavrınız takipçi sadakatini arttıracaktır.
Profiller hakkında yorum yapın. Sosyal Medya’da gördüğünüz herhangi bir kullanıcının profil fotoğrafına, kapak fotoğrafına ya da arkaplan resmine yorumlar yapın. Bu onları yakından incelediğiniz anlamına gelecektir. Takipçiler ilgilenilmeyi severler.
{pagebreak::iki}
Tahminlerde bulunun. Seçimler ya da futbol konularına girmeden geleceğe yönelik tahminlerde kurumsal hesaplarınız üzerinden bulunabilirsiniz. Kişisel hesabınızda ise herhangi bir sınırlama yok. Tahmininiz tutarsa hatırlatırsınız, tutmazsa kimse hatırlamaz.
Hediyeler verin. Yeni takipçiler kazanmak için kullanılan en kolay yöntemlerden biridir. Ancak sadece hediyeler konusunda paylaşımlar yapmaya başlarsanız insanlar sadece hediyeler için gelmeye başlayacaklardır. Unutmayın Sosyal Medya etkileşim yeridir. Başka şeylerden de bahsedin ki kampanyanız bittiğinde insanlar da gitmesin.
Hayır kurumlarına bağış isteyin. İster kişisel ister kurumsal hesap olsun insani yardım talebini yaymak daima samimiyetinizi arttırır. “2868’e boş bir mesaj göndererek Kızılay’a 5 liralık bir yardımda bulunabilirsiniz.” gibi..
Kendinizi anlatın. Bırakın takipçileriniz sizi tanısın. Kurumunuzu tanısın. Ancak anlatırken kendiniz olun. Resmi dil kullanmaktan kaçının. Geçirdiğiniz zorlu süreçler hakkında ufak bilgiler verin, takipçilerinizle samimiyetinizi arttırmış olursunuz.
Felsefi paylaşımlar yapın. İnsanlar felsefeye düşündüğünüzden daha düşkünler. Çok spesifik konulara girmeden düşündürücü paylaşımlar yapabilirsiniz.
Fotoğraflar paylaşın. Ofisinize bir bebek mi geldi hemen bir fotoğrafını çekip paylaşın ya da bir çalışanınızın doğum günü partisi mi var? Bu fırsatı kaçırmayın. Sadece yeni ürünlerinizin değil kurumunuzdaki herşeyin fotoğrafını paylaşabilirsiniz.
Serinin ilk yazısına buradan, ikincisine buradan, üçüncüsüne ise buradan ulaşabilirsiniz. Serinin 5. bölümünde görüşmek üzere…
:: Bu yöntemlerden hangilerini uyguluyorsunuz?
Yazan: Haydar Özkömürcü
Ben takipçi satın alıyorum toptan ucuz oluyor.
bÖYLE ŞEYLERİ HİÇ TASVİP ETMEM sosyal ağların kullanım amacı bu Değil. . .
Bu nedir yahu? Hayır işini reklam için, menfaat için mi kullanacağız?
“Hayır kurumlarına bağış isteyin. İster kişisel ister kurumsal hesap olsun insani yardım talebini yaymak daima samimiyetinizi arttırır. “2868’e boş bir mesaj göndererek Kızılay’a 5 liralık bir yardımda bulunabilirsiniz.” gibi..”
Resimde amerikan secimlerindeki ambleme benziyor
para karşılığı takipçi satın almakda nasıl bir mantaliteyse artık. rezalet. utnamadan söylüyor birde.