18. yaşını kutlayan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), aynı zamanda yeni başkanını ve sektördeki tüm temsilcileri bir araya getirdi.
Yaklaşık 3 yıldır bu görevi başarıyla yürüten ve geçtiğimiz ay yayınlanan bir kararname ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olarak görevine devam edecek olan Dr. Ömer Fatih Sayan’ın da katıldığı etkinlik, kurumun Ankara’daki yeni binasında gerçekleştirildi.
Toplantıda ve sonrasında yapılan çok önemli açıklamalara geçmeden önce şunu belirtmeden geçemeyeceğim; BTK’nın yeni binası, mükemmel olmuş. Konferans salonu ve açık alan, gelen ziyaretçilere en iyi şekilde hizmet verilmesini mümkün kılıyor. Sadece bu yenilik bile, sık toplantı yapan kurumu, her toplantı için otellere verilen yüz binlerce liradan tasarruf sağlıyor.
Gelelim, toplantıda ve sonrasında verilen mesajlara…
Açılış konuşmasını, ayağının tozuyla başkanlık koltuğuna geçen Ömer Abdullah Karagöz yaptı. Kısa bir konuşma ile kurumun gelecek vizyonunu ve gündem maddelerini katılımcılarla paylaştı.
Daha önce de kurumda danışman ve kurul üyesi gibi ünvanlarla yer alan Karagöz’ün atama haberini yazarken, kendisi hakkında bilgi toplamakta biraz zorluk çektim. İnternet okyanusunda kendisiyle ilgili haber ve fotoğraf bulmak, nerdeyse mümkün değildi.
Sosyal medya hesaplarını da o güne kadar aktif olarak kullanmayan Karagöz, an itibarı ile her alanda daha sık mesaj paylaşacak gibi görünüyor.
Karagöz’ün konuşmasından sonra söz alan ve etkili bir konuşma ile salonda bulunan herkesin motivasyonunu yükselten Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, hem kurumun ülkemiz için stratejik önemini, hem de ülkemizin an itibarı ile içinde bulunduğu hassas durumu net bir şekilde ifade etti.
Sayan, her ne kadar bu koltuğu Karagöz’e teslim etmiş olsa da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı bir BTK ile yola birlikte devam edeceğini ve bizzat kendi başkanlığı sırasında kurulan stratejileri destekleyeceğini işaret etti.
Etkinlik sonrasında hem Eski Başkan (şu anda Bakan Yardımcısı) hem de Yeni Başkan ile bir araya geldik ve özel bir röportaj gerçekleştirdik.
İzleyeceğiniz videoda ilk sözü kurumun yeni lideri Ömer Abdullah Karagöz aldı ve planlarını anlattı. Sonrasında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, çok önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı’nın yaptığı Amerikan merkezli teknolojilere boykot çağrısından sonra, hemen hemen hepsi yine Amerika’da kurulan ve yönetilen sosyal ağların geleceği konusunda bazı bilgiler verdi.
Özellikle de sosyal medya üzerinden, ekonomimizi hedef alan faaliyetlerle mücadele ve Türk vatandaşlarının verilerinin Türkiye’de kalması konusunda bazı hassasiyetler sebebiyle, internet devlerine belli bir süre verileceğini, bu süre içerisinde de bir gelişme olmazsa yaptırım uygulayacaklarını belirtti.
Videodan sonra görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmında paylaşmayı unutmayın.
ısırılmış elma haberi görmek istemiyoruz..
Dört cümle için 4 sayfa gereksiz yazı yazıyosunuz bu nea
Sorunun cevabı son iki cümlede.
VPN diye bişey var. Onu da unutmadılar 😃😃😃
Vpn servisleride engellenebiliyor dostum 😅😅
Kapansın. karıların beni ekle, onu ekleme, bu kim, profil resmini niye degiştirdin, senin Facebook şifren neydi, onlar tatile gitmiş bizde GİDİCEZ, onlar yemek yemiş biz niye yemege gitmiyoruz. Yeter @.Q. insanlığın başına mı yoksa sadece benim başıma mı bela ettiler emin değilim ama kapatıldığı zaman bu dertlerden kurtulacagımdan eminim.
Tercüman oldun
bence kapatılmalı bizim kendı öz yazılımlarımız kullanılmalı
Dogrudur. Adamlar bizden para kazaniyorlar, ama mahkemelerimizin istemis oldugu verileri paylasmiyorlar. Yani kendilerini bir devletten ustun goruyorlar. Tabii ki yerli alternatifler her zaman daha guzel olur. Ama bunun icin cok buyuk bir butce gerekli. Hayirlisi ile o da gerceklesir tabii ki.
Türkiyenin yararına ise kapatıldısın.
Inanin yaptirim uyguladiginizda o firmalara birsey olmayacak ! Ama bizim bu geri gidisimiz ile ilerde kafamizi vuracak tas dahi bulamayacagiz ! Saglam egitim,temel ve uretim olmadan , %10 e disari bagimli bir ekonominin yaptirim uygulayabilmesi mümkün mudur arkadas ? Hangi bilim soyler bunu ? Mesela Belcikadaki donerci artik turk parasi ile satis yapacakmis ,varsin Belcika dusunmus! Daha ne kadar komik olacagiz !
Yurt disindan bilgisayar aliyoruz , işletim ucreti icin en az 300 TL oduyoruz . Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak sizlerin araciligi ile ilgili kisilere sorun . Sorum şu ;Turkiye nin yerli işletim sistemi PARDUS beden faaliyete gecmedi o kadar yatirim yapildi arge olarak ana Tv yada dijital ortam nedya aglaribda neden bunun ile ilgili tuketici algisi olmadi .
Pardus faliyete gecti, gecmedi degil. Sitesinden indirebilirsiniz. Pardus zaten bir Linux surumu. Pardus Debian tabanli ve acik kaynak kodlu. Eger Pardus un arayuzu hosunuza gitmezse, Ubuntu vs. indirebilirsiniz. Arada cok az fark var. Ikiside Debian tabanli.
Kilo almışsın abi, değerlerini falan kontrol ettir.
Ikisini de zerre kadar sevmem ama yasaklayarak bir yere varılmaz kanaatindeyim.
sosyal medya üzerinden onlarca para kazanan, hayatlarını bu şekilde devam ettiren insanlar var.
kusura bakmayın ama vergi yaptırımı uygular, ceza kesersiniz avrupa ülkeleri gibi.
eğer bu ülkennin vatandaşlarının bilgileri çalınıyorsa; bu vatandaşını koruyamayan devletin suçudur.
eğer devlet yabancı şirketlerden vergi alamıyorsa, bu yine devletin suçudur.
benzini 7 lira yapıp, mazotu 6.5 liraya çıkararak zorla vatandaştan vergi toplanıyor fakat Türk yabancı farketmez; bu ülkede faaliyet gösteren büyük şirketlere ses çıkarılmıyor.
bu nasıl hak, bu nasıl adalet?
bizim suçumuz nedir arkadaş? bu ülkede yaşamak neden bu kadar zul hale geldi?
yorumları okuyorum bilgisiz fikir sahibi olanlar insanı çıldırtıyor.