Uyarı
Eğer bu güne kadar South Park‘ın herhangi bir bölümünü seyretmediyseniz veya hakkında hiç bir şey duymadıysanız bu oyun sizin için pek bir anlam ifade etmeyebilir ama mutlaka okumaya devam edin.
Eğer South Park hoşlanmadığınız bir dizi ise bu yazıyı okuyarak vakit kaybetmeyin.
South Park da Neyin Nesi?
South Park 1997 yılında Trey Parker ve Matt Stone tarafından Amerika’da yaratılan bir animasyon komedi dizisi. Diziyi ilk yarattıkları günlerde çok iyi çizim kabiliyetlerine sahip olmadıkları için kağıttan kesilip yapılmış izlenimiyle hazırlayan ikili yıllar ilerledikçe çok daha gelişmiş teknolojiler kullanmaya başladılar ama South Park her zaman ilk amatör görünümlü çizgisini korumaya devam etti.
South Park adındaki bir kasabada yaşayan dört çocuğun çevresinde şekillenen olaylar genel olarak herhangi bir kişiye, kutsal değere ve kavramı ciddiye almaz. Bu sebeple aklınıza hayalinize gelebilecek her türlü absürd olaya şahit olabilirsiniz. Gelen tüm eleştirilere ve tehditlere rağmen 17 sezon boyunca devam eden dizi hâlâ yayınlanmaya devam ediyor.
İşte bu animasyon komedi dizisinin oyununu inceleyeceğiz.
{pagebreak:::: 2}
Kasabadaki Yeni Çocuk
Oyuna South Park kasabasına taşınan yeni bir çocuk olarak başlıyorsunuz. Aileniz ile aranızda geçen kısa bir konuşmadan sonra sokağa çıkıyorsunuz ve macera başlıyor.
İlk arkadaşınız kasabanın safdirik çocuğu Butters oluyor. Butters sizi alıp Cartman‘ın kalesine götürüyor ve burada geçen komik diyaloglar sonrasında Savaşçı, Büyücü, Hırsız veya Yahudi karakterlerinden birini seçiyorsunuz. Her karakterin kendine göre bir oynanış tarzı bulunuyor.
Genel olarak oyunun grafikleri South Park’ın televizyondaki çizgilerinden daha farklı değil. Bu açıdan baktığımızda süper gelişmiş, üç boyutlu grafikler gibi beklentileriniz varsa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ancak South Park dünyasının içinde kontrol ettiğiniz bir karakterle geziyor olmak fazlasıyla tatmin edici.
Oyunun akışı içinde çeşitli görevler ile ilerliyorsunuz ve hikaye bu görevler çerçevesinde gelişiyor. Ancak aldığınız bir görevi hemen yerine getirmek zorunda değilsiniz. Görevinizi yapmadan da kasabayı dolaşmaya devam edebilir ve etrafı keşfedebilirsiniz.
Aslında pek alakası yok ama oyun içindeki etkileşimleri yönettiğiniz, mesajlar alıp gönderdiğiniz, eşyaları yönettiğiniz arabirim bana Facebook‘u anımsattı. İlk bakışta gözünüze karmaşık görünebilir ama kısa sürede alışıyorsunuz ve menüler arasında gezinmek gayet kolay.
{pagebreak:::: 3}
Her Şey Deneyimdir
Oyunun akışı içinde 17 sezon boyunca South Park’da yer almış neredeyse bütün karakterler ile karşılaşıyor olmak ve diyaloglara girebilmek South Park sevenleri için eşsiz bir deneyim sunuyor. Attığınız her adımda farklı bir espri ile karşılaşmak “South Park’ın oyunu nasıl olmalı?” sorusuna verilebilecek en mükemmel cevap olarak karşımıza çıkıyor.
Oyunun RPG tarzı kesinlikle bir World of Warcraft ya da benzeri oyunların karmaşasına sahip olduğu anlamına gelmiyor. Bu yüzdendir ki oyuna adını veren Stick of Truth aslında basit bir dal parçasından oluşuyor.
Pek çok oyun incelemesinde olduğu gibi bu oyunun detaylarını daha fazla anlatıp tadını kaçırmak oyuna yapılabilecek en büyük kötülük olur. Ancak oyunun eleştirilmesi gereken bir yönü varsa +18 yaş için piyasaya sürülmesine rağmen Avrupa bölgesinde satışa sunulan konsol versiyonlarında maalesef bir kaç sahnenin sansürlenmiş olması.
Sansürlü Sahneleri Böyle Görüyorsunuz
Gelelim Puanlamalara ve Son Sözlere
Grafik: 10 – South Park Stili
Ses: 9.0 – South Park Stili
Oynanış: 8.5
Genel: 9.0
Artılar: Kusursuz bir şekilde oyuncuyu South Park dünyasının içine sokuyor. Dizinin bölümlerinden birini izlemenin ötesine geçip uzun metrajlı bir filmin içinde özgürce dolaştığınız hissine kapılıyorsunuz. Serinin hayranları için kesintisiz gülme garantili.
Eksiler: Avrupa’da yayınlanan konsol versiyonlarındaki toplam 30-40 saniyelik bölümün sansürlenmiş olması.
Oyunun tadını kaçırmayacağını düşünenler için ilk 15 dakikalık bölüme ait videoyu tekrardan paylaşalım.
#video_3864#
:: South Park – Stick of Truth dünyasına girecek misiniz?
avrupa mı sansür mü vay geri beyinliler.
demek ki sansür kriterleri farklıymış ülkeden ülkeye.
Bu ne la
eğlenceli güzel. aynı zamanda her gördüğümüz eve girmemek gerekiyormuş. çok komik sahnelerle karşılaşabiliyor insan
Bütün South Park sevenlerin almasi gereken bir oyun.
bitirdim bile ben böyle komik oyun görmedim 😀 dizi izler gibiydi 😀 güle güle oynadım valla 😀
bu oyunun elence dozunu anlatmak için yazabileceim kelimeler kesin sansüre girer…
Çok güzel bir oyun