Haberler

    Peugeot, Citroen ve dahası! Dizel araçlar çok ucuza elektrikli olacak

    Stellantis, başlattığı yeni bir program kapsamında dizel minibüslerini elektrikli güç aktarma organlarıyla değiştirecek.

    Elektrikli otomobil dünyası hızla büyürken, Avrupalı şirketler de geri kalmak istemiyor. Bu kapsamda dizel araçların bölgesel olarak yasaklanması ise kullanıcıları tedirgin etmiş durumda. Ancak Peugeot, Chrysler, Citroen gibi şirketlerin sahibi Stellantis, başlattığı yeni program kapsamında bazı dizel araçlarını elektrikli hale getirecek.

    Stellantis, dizel minibüsleri elektrikli yapacak

    Stellantis, Peugeot Expert ve Citroen Jumpy gibi popüler dizel minibüslerini 2024’ten itibaren elektrikli güç aktarma organlarına dönüştürmeyi planlıyor. Programın amacı, yeni bir elektrikli araç alamayan küçük işletme ve ticari operatörleri kaybetmemek olacak.

    dizel minibüs

    Araç sahiplerini sıfır emisyonlu minibüslere kavuşturmayı planlayan Stellantis, bu kapsamda uygun fiyatlı dönüşümler sağlayacağını ifade etti. Konuyla ilgili konuşan yönetici Xavier Peugeot, Stellantis üretim tesislerinde gerçekleşen dönüşümler 20 bin eurodan ucuz olacak.

    Bu program ilk olarak Fransa pazarında yürütülecek. 10 bin euroya kadar olan dönüşüm maliyetlerinin yüzde 40’ını ise devlet teşvikleri karşılaşayacak. Eskimiş minibüsler, 2.0 litrelik dizel motorlar yerine daha temiz elektrikli güç aktarma organıyla değiştirecek.

    Program kapsamında güç organlarının sunacağı menzil ise tartışma konusu oldu. Stellantis, şu anda sıfır elektrikli minibüslerin 224-350 km’lik menzillerini sağlayamayacaklarını ifade etti. Ancak Peugeot, dönüşümlerin ticari operasyonlar için güvenilir olacağının altını çizdi.

    Ayrıntılar henüz teyit edilmemiş olsa da, fabrika çıkışlı elektrikli modellerin 50 kWh ve 75 kWh batarya paketlerini ve 134hp elektrik motorunu kullanmaları bekleniyor. Bakalım bu program Türkiye’ye gelecek mi, zamanla göreceğiz.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. Burak

      O paraya zaten elektrikli araba var

    2. Aliosman

      Çok güzel haber ,,, milyonlarca fosil yakıtlı aracın bir anda çöp olması her ülke ekonomisi ve vatandaş ekonomisi için çok kötü olacak,,, bu çözüm müthiş,,,, ve olması gereken,,, Tabiii ELEKTRİKLİ OTO dünyasının kapitalist leri izin verrirlermi,,,,, SİZCE,,??????,,, bence vermezler,,,

      1. Atilla

        Elektrikte kapitalizmin güç kaynağı özellikle Türkiye’de

    3. Elektrik işi fiyasko

      3 yıldır elektrikli kullanıyordum. Geçen hafta dizel araç aldım. Neden mi? 50 kW Lık bataryam arabamı kışın ısıtmaya yazın soğutmaya yetmiyor. Geçin bu zırvalığı.

      1. Mehmet

        Elektrik li araba hikaye eniyi dizel araba

      2. we basto

        webasto taktırıp geçseydin hem daha iyi ısınırdın

    4. M.MELİH Kadıoğlu

      Mevcut motoru çıkararak yerine elektrikli motor konabilir.Şanzıman aynen kalır..Arkaya paket bataryalar yerleştirilebilir.Ama bu bataryalar çok küçük olur..Dolayısıyla yeterli menzil sağlamaz. Yapılan masrafa değmez..😩😩😩

    5. Akalkanlim

      Halen kullanilmakta olan icten yanmali motorlara sahip tasitlarin elektrikliye donusmesi cok daha ucuza olur. Biz de donusum uygulanacakmi

    6. AHMET MAHMUT VARLI

      Çok iyi ve ekonomik olur yani kebap olur

    7. Ayhan

      Araştırmalara göre batarya ömrü en fazla 5 yıl maliyeti arabanın 4 de 1 i kadar.Satayıım desen kim alacak satmasan okadar parayı tekrar ödemek zorunda kalacaksın.Elektrikli araba aynen akülü mini çocuk qrabasınq benziyor.En qzından benzinli araca devam gibi.

    8. Anonim

      Elektrikli bir araç aldık birçok zarardayız kaç kere yolda kaldık şarjı yok diye yolda kaldı şarjı ful diye yolda kaldı trafiğin en tehlikeli yerinde küt diye durdu perişan olduk servisi satanlar bile yardım edemiyorlar kimse birşey bilmiyor sakın almayın biz bin pişmanız

    9. Mustafa Çevik

      Ford connect lerinde dönüştürülmesini ve camlı Van olanların otomobil kapsamına alınmasını isterdim

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network