Toshiba, fiber optik ile 600 km uzaklıktaki cihazlar arasında kuantum iletişimini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Toshiba, kuantum iletişimi konusunda rekor kırdı
Geleneksel bilgisayarlar işlemlerini bit olarak adlandırılan 0 ve 1 sayı dizisi ile gerçekleştiriyor. Kuantum bilgisayarlarda ise aynı anda hem 0 hem de 1 olabilen kübit (kuantum bit) teknolojisi kullanılıyor.
Çinde geliştirilen kuantum bilgisayarı Jiuzhang, normal bir süper bilgisayarın 2,5 milyar yılda tamlayacağı hesaplamayı 200 saniyede gerçekleştirdi.
Toshiba, 20 milyar dolarlık teklif aldı!
Japonya merkezli teknoloji holdingi Toshiba, 20 milyar dolar gibi çok ciddi bir tutar karşlığında İngiltere merkezli CVC Capital Partners'a satılıyor.Sıcaklıktaki küçük dalgalanmalar veya çevrede bulunan elektronik parazitlere karşı hassas olan kübitlerin uzun mesafelere iletilmesi oldukça zor. Toshiba yetkilileri, bu sorunu iki optik referans sinyali gönderen yeni bir çift bantlı stabilizasyon tekniği ile çözdüklerini açıkladı.
İlk referans sinyali, ortamdaki dalgalanmaları ortadan kaldırmak için tasarlanmış bir dalga boyunda gönderiliyor. İkincisi ise kübitler ile aynı dalga boyunda çalıştığı için iletimi kolaylaştırıyor.
Geliştirilen teknoloji sayesinde şehirler arası kuantum iletişiminin sağlanabileceğini belirten yetkililer, veri iletimi için uyduların da aktif olarak kullanılacağını açıkladı.
Bilim insanları, kuantum bilgisayarların kararsızlık durumu çözüldüğünde teknolojinin daha hızlı ilerleyebileceğini belirtiyor.
son 10 yılda gelişen teknoloji ile önümüzdeki 1 yılda gelişecek olan teknoloji ya eşit olacak ya da önümüzdeki 1 yıl, geçtiğimiz onlarca yıldan büyük olacak. makas giderek açılıyor.
makas dedinde aklıma geldi.. bu teknoloji yolunun terzilerinden biri de biz olsak ve bizde elimize makas iğne iplik alıp bir elbise de biz diksek
Bitcoin kazdıralım..
işte aradığım türk
Ekran kartı kaç MH/s veriyor ?
Hay maşşallah Allahına kübit.
Aynen öyle çığ gibi katlanarak büyüdü artık 3,5 yıllık nesiller kuşaklar gelecek en genç nesiller bile ayak uydurmakta zorlanacak bu hıza
Önce laptoplarına driver çıkarsınlar
Bu tür çalışmalar aslında 1997’de başlatıldı. İnnsbruck ile Roma üniversileri bir grup fizikçi ile bir tek fotonu kuantum dolanıklığından yararlanarak ışınlamayı başardılar lakin, şu son on yıllık ilerlemede en çok Quantum decoherence dediğimiz eşevresizliği büyük bir zorluk teşkil ediyor. Kuantum durumlarının muhafaza eden bir ortamı sağlamak lazım. Çin’in ışınladığı fotonu da unutmayalım (2019).
Elektriği yolu suyu olmayan köyde doğdum nasip oldu elektrik\elektronik okudum comodor 64 ilk kullandığım bilgisayar odu sonra amiga 5 ve diğerleri umarım kuantum bilgisayarı da kullanmak nasip olur.🤗
Star trek gerçekmi oluyor
Bankalar için çok tehlikeli