ABD merkezli yazılım ve danışmanlık şirketi “System Optima”, iş dünyası için veri analitiği tekniklerini kullanarak hayata geçirdiği ileri optimizasyon çözümlerini İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’nde geliştiriyor.

Bakan Varank’tan rektörlere fırça

Bakan Varank’tan rektörlere fırça

Bakan Varank Efficiency Challenge kapsamındaki konuşmasında üniversite rektörlerine, gençleri daha fazla desteklemeleriyönünde uyarıda bulundu

Geliştirdiği matematik programlama tabanlı optimizasyon ürünleri ile Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu gibi global pazarlarda, firmaların karlılık ve verimliliklerini artırmayı amaçlayan System Optima, ürünlerinin yarattığı katma değer, hızlı entegrasyon yapısı ve yüksek müşteri memnuniyet ile sektörde tercih edilen bir global marka olma yolunda ilerliyor.

Pazarlama, operasyonel verimlilik, risk ve dolandırıcılık alanlarında, veriye dayalı optimizasyon ürünleri ortaya koyan şirket, bankacılık ve finans, telekomünikasyon, sigortacılık, e-ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor.  İleri matematiksel optimizasyon algoritması, analitik yetkinlik, hızlı entegrasyon, çevik proje yönetimi, sıra dışı düşünme yeteneği, gerçek zamanlı ve gecikmesiz optimizasyon, yerinde ve bulut tabanlı çözümler, şirketin fark yarattığı noktalar olarak öne çıkıyor.

“İş hayatında dijital dönüşüm için yazılım ve optimizasyon şart” 

System Optima Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, dijital dönüşümü ıskalayan şirketlerin basari şansı olmayacağını vurguluyor. İş hayatında dijital dönüşüm için yazılımın çok önemli olduğunu belirten Süreyya Ciliv şirketin faaliyetlerini ve varoluş felsefesini şöyle değerlendiriyor;

“Dijital dünya hızla değişiyor. Dijital dönüşüm ile dördüncü sanayi devrimi hızla geliyor. Bu pandemi döneminde 10 yıl içinde olması beklenen gelişmeler neredeyse dört ay içinde gerçekleşti diyebiliriz. Bu dijital ortamda yazılım çok önemli bir yer tutuyor. Yazılım olmadan dijital dönüşümden söz etmek imkansız. Yeni dönemde dijital dönüşümü iyi kullananlar işlerini daha akıllı bir hale getirecekler. Optimizasyon, kaynakları en doğru şekilde kullanarak en verimli noktaya ulaşmak anlamına geliyor. Şirketlerin gelirlerini artırmak ve masraflarını en aza indirgemek için optimizasyona ihtiyacı var. Optimizasyon matematiğinin iş hayatının her kademesinde uygulanması için de doğru yazılım çözümleri büyük önem taşıyor. Optimizasyon sayesinde şirketlerin verimliliği yüzde 50’nin üzerinde artış sağlayabiliyor.”

“Lokal değil global oyuncu olmalıyız”

“Türkiye’de iyi bir altyapı söz konusu fakat pazarın büyük kısmı yurt dışında, bu yüzden global düşünmemiz gerekiyor. Lokal değil global oyuncular olmalıyız.  Ana felsefemiz, ‘Türkiye’de üret, dünyaya sat’. Bu süreçte de gelirleri artırmak ve masrafları verimli şekilde yönetmek özelinde optimizasyon önem kazanıyor. Gelir artırımında müşteri kitlesini iyi analiz etmek gerekir. Her bireyi yakından tanıyarak o bireye özel ürünler, servisler ve teklifler geliştirmeliyiz. Bu hem müşterilere hem de şirketlere kazandırır ancak optimizasyon olmadan böyle bir süreci yönetmek mümkün değil. Örneğin Workforce Optimizer çözümümüzü kullanan bir banka, 1 sene içinde verimliliğini %50 oranında artırabiliyor. Bunun sebebi, kaynaklarını daha iyi kullanarak daha yüksek işlem hacmini daha az çalışanla yapabilmesi.”

“Optimizasyon tüm sektörler için geçerli bir çözüm”

“SystemOptima’da bankacılık, sigortacılık ve telekomünikasyon sektörlerine odaklandık. Bu sektörlerde çok yüksek sayıda müşteri var ve müşteri ile ilgili bilgiler daha çok dijital ortamda yer alıyor. Bu bilgiyi veri mühendisliği ile okuyarak her müşteriye daha verimli ve en uygun koşullarda ürün, servis ve maliyet sağlayacak çözümler üzerinde çalışıyoruz. Bu kazan-kazan modeli, müşteri memnuniyetini artırmak açısından da kurumların işlerini geliştirmesi açısından da büyük fırsatlar sunuyor. Türkiye’de optimizasyon ve teknoloji konusunda dünya çapında yetenekler var. System Optima İstişare Kurulu’muzda şirketimizin kurucusu Prof. Ekrem Duman ile tüm dünyada 5G’nin mimarı olarak bilinen Prof. Erdal Arıkan ile de uyum içinde çalışıyoruz.” dedi.