Oyun içeriği üreticilerinin bir numaralı sosyal medya platformu olan Twitch, son zamanlarda müzik telifleri konusunda büyük sıkıntılar yaşamış ve Twitch Sings platformunu kapatma kararı almıştı.

Oyun içeriği üreticilerin yeni alternatiflerinden biri olan Facebook Gaming ise müzik telif hakları için büyük bir adım attı.

Twitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturdu

Facebook Gaming, hem YouTube hem de Twitch üzerinden oyun içeriği üretenlerin en büyük sorunlarından birine, belki de en büyük yarasına merhem olmaya hazırlanıyor.

Buna göre Facebook, Universal, Sony, Warner, Kobalt, Merlin ve BMG gibi dev müzik şirketleriyle bir anlaşmaya vardı. Buna göre oyun içeriği paylaşanlar bazı şartlarla bu şirketlere ait olan lisanlı müzikleri içeriklerine ekleyebilecek.

Steam’de en iyi 20 TL altı oyunlar – 14 Eylül

Steam’de en iyi 20 TL altı oyunlar – 14 Eylül

Bu hafta da en iyi 20 TL altı oyunlar listesini sizin için hazırladık. Steam, bu liste de 20 TL altı fiyatla dikkat çeken oyunlara sahip.

Bu şartlara göre, içerik üreticisinin bu parçaları arka plan olarak kullanması gerekiyor. Yani müziği tek başına ya da ön plana çıkararak yayınlamak mümkün olmayacak. Tabii ki içeriğin bazı yerlerinde müzik sesinin yükselip ön plana çıkması buna dahil değil.

twitch rakibi, facebook gaming, twitch

Sadece bu sürelerin çok uzun olmaması gerekiyor. Facebook ise oyun içeriği platformunda içerik üreticilerine eklenebilecek parçaları da sunacak. Henüz bu anlaşmanın ayrıntıları ortaya çıkmış değil. Ancak Facebook muhtemelen yaptığı düzenlemeyle, paylaştığınız parçaların nasıl kullanacağını daha ayrıntılı şekilde paylaşacaktır.

Bu anlaşma her ne kadar Facebook için önemli olsa da, Twitch gibi sektörün lokomotifi olan platformların da, müzik şirketleriyle anlaşmasının yolunu açabilir. Hatta yorumlar Google’ın da YouTube için böyle bir anlaşma yapabileceği şeklinde.

Şu an için içerik üreticilerinin en büyük sorunu, Facebook  sayesinde çözülmüş gibi görünüyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz, Twitch rakibi, Facebook Gaming bu sayede daha da popüler hale gelebilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.