İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Twitter botlarla mücadele edemiyor!

Twitter hakkında yapılan son araştırmalara göre siteyi ziyaret eden aylık 300 milyon kişinin yaklaşık 45 milyonunun gerçek insan olmadığı ortaya çıktı. Bu durumun uzun süredir farkında olan Twitter ise mücadelesini sürdürüyor.

Murat Sağlam

okunma

Twitter (Görsel: TheMasterMind321, CC BY 4.0, Wikimedia Commons)

Twitter hakkında yapılan son araştırmalara göre siteyi ziyaret eden aylık 300 milyon kişinin yaklaşık 45 milyonunun gerçek insan olmadığı ortaya çıktı. Bu durumun uzun süredir farkında olan Twitter ise mücadelesini sürdürüyor.

Twitter’daki botlar nasıl saptanıyor?

Yapılan açıklamaya göre sitenin kullanıcılarının yüzde 15’i sosyal bot olarak tanımladığımız bilgisayar kontrollü hesaplar. Bu hesapları çeşitli paylaşım platformlarıyla karıştırmamak gerek zira bahsi geçen botlar belli Tweet’leri belli zaman aralıklarıyla göndermek gibi işlere yarıyor.

Güney Kaliforniya Üniversitesi ile Indiana Üniversitesi tarafından ortak yürütülen araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlar, Twitter yönetiminin de dikkatini çekmişe benziyor.

Botların tanımlanabilmesi için araştırmacılar; hesapların sahip oldukları arkadaşlar, atılan tweet’lerin içerikleri ve hisleri, ağ bağlantı rutinleri ve tabii ki aktif oldukları sürelerin takibi gibi konulara ağırlık vermiş durumda.

Twitter yönetimi tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre ise şirket bu konuda oldukça sıkı bir politika uyguluyor ve yaşanan bu bot problemini ortadan kaldırmak istiyor. Zira botlarla çeşitli terör gruplarının propagandalarından tutun da, şahsi bilgilerin çalınması için yaratılan sahte bağlantı adreslerine kadar birçok şekilde Tweet atıldığı biliniyor.

:: Twitter’ın bot problemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

SDN Okuru

Twitter bunları gayet basit bir şekilde tespit ediyor, hepsini iptal edebilir normalde, ancak müdahale etmek işine gelmiyor. Neden mi? En basitinden almış olduğu sponsor reklamları gösterim başına ücretlendiriyor, dolayısıyla botların gördükleri de sayılıyor. Artı bot veya değil, kendisine kayıtlı olan kullanıcıya bakıyor ve benim platformumu bu kadar kişi kullanıyor diye kullanıyor. Dolaylı yoldan pazarlama ;)

SDN Okuru

welcome to westworld. 300 milyonu da botsa napacak twitter ;=)

SDN Okuru

edemiyor mu etmiyor mu, tartışılır

SDN Okuru

ne uğraşıyor instagram gibi anladığın an basıcan banı.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.