Twitter, Covid-19 aşıları hakkında yanlış bilgiler içeren Tweet‘leri etiketleyecek. Ayrıca suçu tekrarlayanlar, yeni bir “grev” sistemi kapsamında yasaklanacak.
Twitter, COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için yeni kurallar getirdi. Yeni politikaya göre şirket, tweet’leri “yanıltıcı” bilgilerle etiketleyecek ve kuralları defalarca ihlal eden hesapları yasaklayacak.
Twitter Covid-19 aşısı ile ilgili yanlış bilgileri engelleyecek
Twitter daha önce aşıların zararlı veya gereksiz olduğu iddialar gibi aşılarla ilgili “zararlı” yanlış bilgileri yasaklamıştı. Yeni kurallara göre platform, “yanıltıcı bilgiler” içeren tweetlere göze çarpan etiketler ekleyecek. Ayrıca, bu tür iddiaları defalarca paylaşan hesaplar için daha katı cezaların olacağı da ifade ediliyor.
“Bu tweet yanıltıcı” ifadesi kullanılan yeni etiketler, Twitter’ın seçim sırasında kullandıkları etiketlere benzetiliyor. Ayrıca “Sağlık yetkililerinin neden COVID-19 aşılarını çoğu insan için güvenli bulduklarını öğrenin.” şeklinde bir ibare de Covid-19 kapsamındaki yeni kurallar arasında yer alacak.
Twitter alıntı tweetlerine izin verse de, diğer kullanıcıların da etiketli tweet’leri retweetlemesi engellenecek. Etiketler, “resmi halk sağlığı bilgileri” ile Twitter Anlarına bağlanabilecek.
Şirket ayrıca, tekrarlayan suçluları cezalandırmasına izin verecek yeni bir grev sistemi de uygulamaya koyuyor. İlk grevden sonra, kullanıcılar aşı hakkındaki yanlış bilgileri paylaştıkları için geçici olarak askıya alınacak. Beşinci grev kalıcı bir yasakla sonuçlanacak.
Twitter bir blog gönderisinde konuyla alakalı şöyle diyor; “Grev sisteminin kullanılması yoluyla, insanları belirli içeriklerin kurallarımızı neden ihlal ettiği konusunda eğitmeyi umuyoruz, böylece davranışlarını ve kamuya açık sohbetler üzerindeki etkisini daha fazla değerlendirme fırsatına sahip olacaklar.”
Twitter, aşı ile ilgili yanlış bilgileri engelleyen son platform olarak öne çıkıyor. Facebook geçtiğimiz günlerde COVID-19 aşıları hakkındaki yanlış bilgilerin yanı sıra diğer aşılarla ilgili iddiaları daha geniş bir şekilde yasakladığını duyurdu. TikTok ve YouTube’da, aşılarla ilgili yanlış iddiaların yayılmasını engellemek için politikalar getirdi.
Diğer sosyal medya plaformlarına göre daha geç adım atan Twitter, özellikle aşılamanın hız kazandığı günlerde bir takım spekülasyonları önlemek istiyor olabilir.
Temsilcilik içinde adım atarsa iyi olur