Kitap okumak denilince akla artık e-kitaplar da geliyor. Zira karantina döneminde insanlar dijital kitaplara yönelmiş durumda. D&R bir süre önce yayımladığı verilerde İnternet siparişlerine yüksek oranda, e-kitap okuyucuların eklendiğini duyurmuştu. Kitap alışverişleri yerini PDF baskılı kitaplara, halihazırda mobil uygulamalara bırakmaya başladı bile. Peki, ücretsiz kitap okunabilecek mobil uygulamalar hangileri olabilir? Aslında burada karşımıza farklı alternatifler çıkıyor işte e-kitap yolculuğunda size yardımcı olacak uygulamalar:
Ücretsiz kitap okunabilecek mobil uygulamalar listesi
Geleneksel olarak sayfalarını çevirerek okuduğumuz kitapların verdiği keyif ayrı diyebiliriz. Yine de artık insanların büyük bir çoğunluğu bilgisayar, akıllı telefon ve tabletleri üzerinden haber okuyor; gazete almıyor ya da en sevdiği kitabı PDF versiyonunu tabletine indiriyor ve oradan okumasını yapıyor. Bu nedenle dijital tarafta dikkat çeken ücretsiz kitap okuma uygulamları dikkat çekiyor. Bazıları sesli kitap uygulamasıyken, bazıları tek bir ücret ile yüzlerce kitaba ulaşmayı sağlıyor.
Biryudumikitap, her sabah 5 dakikada okunabilen hikâye ve roman pasajlarını gönderen bülten servisine sahip. E-posta yoluyla günlük kitap bölümleri atan bu girişimin aynı zamanda mobil tarafta da bir uygulaması bulunuyor.
Hem Android hem de iOS kullanıcılarının indirip kullanabileceği bu uygulama, kitaplardan pasajlar okumak isteyenler için devreye giriyor. Zira kitabın tamamını okumak isteyenler için değil. Aylık ve yıllık abonelik sistemine bağlı olan bu uygulamanın aylık üyeliği 16,99 TL ancak 3 günlük bir ücretsiz deneme imkânı sunuluyor. Eğer yıllık üyelik seçeneğini seçerseniz 7 gün ücretsiz deneme süresine sahip oluyorsunuz. Platforma her gün yeni kitap ekleniyor.
Uygulamanın App Store indirme bağlantısı.
Moon+ Reader
Moon+ Reader uygulaması Android kullanıcıları için oldukça iyi bir tercih zira uygulama en çok değerlendirilen ve olumlu yorum alan mobil kitap okuma uygulaması. Ücretsiz olarak da kullanılabilen bu uygulamanın Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca gibi toplamda 42 dili desteklediğini söylemeden geçmeyelim. Yüksek görüntü kalitesi sunan bu uygulama, gece ve gündüz olmak üzere iki farklı modda okumalar yapmayı sağlıyor. Ücretli versiyonunda ise sunulanlar şunlar oluyor: Parola ile hesap yönetme, reklam görmeme, okuma istatistikleri sunma.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Kobo
Kobo mobil uygulaması hem iOS kullanıcıları için hem de Android kullanıcıları için ücretsiz olarak sunuluyor. Ücretsiz kitap arşivinin geniş olduğu bu uygulamanın diğerlerinden ayrıldığı yön ise kesinlikle sosyal medyada paylaşım yapabiliyor olmanız. Uygulamada, Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Felemenkçe, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce ve Japonca dilleri destekleniyor. Yine uygulamada ekran parlaklığı ve kelime boyutlarını kişiselleştirmek mümkün. Kobo kullanıcının okuma alışkanlıklarını öğreniyor ve ona göre de kitaplar önerebiliyor.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Uygulamanın App Store sayfası burada yer alıyor.
Amazon Kindle
Amazon yakın zaman önce ülkemize Amazon Prime servisini resmî olarak getirmişti. Oldukça rekabetçi olan ücretiyle dikkat çeken Amazon’un Kindle uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor ve yüzlerce kitap ücretsiz bir şekilde okunabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey dil desteği. Türkçe dil desteğinin bulunmadığı kitap İngilizce olarak kitap okumak isteyenler için bir cennet adeta. İngilizce dışında desteklenen diller ise, Almanca, Basitleştirilmiş Çince, Fransızca, Hollandaca, Geleneksel Çince, Japonca, Portekizce, İspanyolca ve İtalyanca oluyor.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Uygulamanın App Store sayfası burada yer alıyor.
Wattpad
Milyonlarca kişinin e-kitap ila tanışmasını sağlayan ve çok geniş kütüphanesiyle dikkat çeken Wattpad, Türkçe, Almanca, Fransızca, Çince, İngilizce ve İtalyanca gibi toplam 24 dili destekliyor oluşuyla dikkat çekiyor. Bunun yanında üye olduğunuzda kitaplardan, makalelere kadar kendi yazılarınızı da paylaşma imkânı sunuyor.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Uygulamanın App Store sayfası burada yer alıyor.
Ücretsiz kitap okunabilecek mobil uygulamalar arasında yerini alıyor: Google Play Kitaplar
Google, pek çok alana giriş yapmış durumda, Play Kitaplar ise bünyesinde birçok dünya klasiğini barındırıyor olmasıyla kullanıcılarını etkiliyor. Kütüphanede bulunan kitapların birçoğu ücretsiz ve bu sayede milyonlarca kişiye sesleniyor. İsterseniz uygulama üzerinden kitapları satın da alabiliyorsunuz. Mobil uygulama Google’ın bir hizmeti olsa da App Store’da da kullanılabiliyor. Uygulama aynı zamanda Google’ın desteklediği tüm dilleri de destekliyor.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Uygulamanın App Store sayfası burada yer alıyor.
FullReader
FullReader, popüler ve modern bir e-kitap okuyucu uygulamasıdır. Çok çeşitli e-kitap dosya türlerinin yanı sıra CBR ve CBZ (çizgi romanlar) gibi daha az popüler olanları ve sesli kitaplar için MP3’ü destekliyor. Kullanıcı arayüzü klasik ve bunun yanında uygulama düzeni neredeyse herkes için yeterince basit bir formatta.
AMOLED karanlık modu ve Rusça, Ukraynaca, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Vietnamca gibi popüler dillerde kullanılabilen bir uygulama.Uygulamanın şu an için Türkçe dil desteği bulunmuyor olsa da yakında geleceği söyleniyor. Uygulama ücretsiz ancak isteyenler bağış yapabiliyor.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Apple Books
Apple Books, yalnızca iOS cihazlarda (iPhone, iPad, Apple Watch ve iPod Touch) bulunan en iyi kitap okuma uygulamalarından birisi olarak görülüyor. Uygulama, birkaç tıklama ile milyonlarca e-kitap ve sesli kitaba erişim sağlıyor. Başlamak için tek ihtiyacınız olan bir Apple kimliği ve İnternet bağlantısı. Uygulamada Türkçe dil desteği var ancak çeşit bulunmuyor.
Ücretsiz kitap okunabilecek mobil uygulamalar listesinde sesli kitaplar
Zorunlu karantina döneminde evinde çalışan ve evde daha fazla vakit geçirenler bu vakitlerini daha kaliteli hale getirmek için sesli kitap uygulamalarına yöneldiler. Sesli kitap uygulamalarına ilgi oldukça arttı, öyle ki sesli kitap uygulamalarını indirme ve kullanma oranları ortalama yüzde 200 arttı.
Storytel/Ücretsiz deneme süresi bulunuyor
Storytel hem ülkemizde hem de dünyada oldukça sevilen bir mobil uygulama. Avrupa’da faaliyet Storytel Türkiye pazarına girmesiyle popülerliğini artırdı. İsveç merkezli şirket, yerli uygulama olan Seslenen Kitap’ı da satın alarak faaliyet alanını genişletti.
Seslenen Kitap ve Storytel’de hem İnternit sitesinden hem de mobil uygulama üzerinden güncel yazarların en son eserlerini, çok okunan yazarların baş yapıtlarını, yazarların veya profesyonel seslendirme sanatçılarının seslerinden dinleyebiliyorsunuz. Storytel, Türkçe ve İngilizce sesli kitapların yanı sıra İngilizce e-kitapları da bulunuyor. Uygulama deneme süresi ücretsiz ancak daha sonra belirli ücretler ödeyerek devam etmeniz gerekiyor.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Uygulamanın App Store sayfası burada yer alıyor.
Seskit
Yerli olan Seskit, ister sesli isterseniz de podcast olarak dinleme yapmayı sağlıyor. Türkiye’de geliştirilen uygulama Ensar Yusuf Yılmaz tarafından geliştirildi. Uygulama ücretsiz olduğu için reklamlar yer alıyor. Yüzlerce ücretsiz sesli Türkçe kitap sunulan uygulamanın hızlı olduğunu da söylemek mümkün.
Uygulamanın Play Store sayfası burada yer alıyor.
Allah razı olsun
ben beğenmedim
Bende begenmedim yaa
.😟
hiç güzel deil uygulama beğenmedim
ayn ya
ben hiç beğenmedim
bruh
haberde sadece 1 uygulama hakkinda bilgi var: Biryudumikitap. baska bisey yok. yaniltici haber basligi kullandiniz. tesuf ederim.
Merhaba, eksiklik çok sayfalı içerik sistemimizdeki yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor. Sorun düzeltildi. Geri bildirim için teşekkür ederiz.
Hiç birini tabletime yukleyemiyorum 5 üzerinden 0 verdim
Allah razı olsun süper bir yazı olmuş e-kitap bulmak için https://www.dijitalperformans.com/ucretsiz-e-kitap-uygulamalari-ve-indirme-siteleri/ burdan indirme yapacağımız siteleri listelemişler herkes faydalansın.